Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Preverená pretekárska hra s novým náterom! Vylepšená grafika, vychytané muchy

Čo ponúka Need For Speed: Hot Pursuit v remastrovanej verzii?

05.02.2022 07:00
NFS Foto:
Need For Speed: Hot Pursuit Remastered
debata

Need For Speed (NFS) je takmer synonymom pretekárskych hier a od svojho vzniku v 90-tych rokoch má už vyše 20 hier. Medzi najlepšie prijaté a najobľúbenejšie z tejto série patrí Need For Speed: Hot Pursuit z roku 2010 pre Windows PC a vtedajšie konzoly PS3 a Xbox 360.

Portal reloaded Čítajte aj Čím môže prekvapiť komunitný mód na Portal 2? Nie prekvapivo ... ďalším portálom!

V roku 2020 bola vydaná remastrovaná verzia tejto hry pre PC, PS4 a Xbox one a stala sa tak prvou remastrovanou hrou zo série.

zväčšiť Need For Speed: Hot Pursuit Remastered. Hra je... Foto: Electronic Arts/Xbox
Need For Speed Need For Speed: Hot Pursuit Remastered. Hra je prirodzene plná rýchlych áut.

Pôvodná verzia bola vyvinutá vývojárom Criterion Games, ktorý okrem NFS vyvíjal hry aj pre podobnú pretekársku sériu Burnout. Hot Pursuit sa líšil od predcházajúcich NFS hier väčším zameraním priamo na pretekanie sa a súboje s políciou (niekedy v pozícii polície) namiesto prispôsobovania áut – využité sú aj takmer prehnané zbrane, ako sú helikoptéry, špice a elektromagnetický pulz. Jedným z lákadiel bola aj inovatívna funkcia „Autolog“, ktorá poskytovala informácie o pokroku vo forme podobnej kariére a najmä umožňovala zdieľať komentáre a snímky z hry s ostatnými hráčmi.

Remastered verzia okrem základnej hry s vylepšenou grafikou a vychytanými muchami obsahuje aj všetky dodatočné DLC rozšírenia pôvodnej hry. Multiplayer je v remastered verzii cross-platformový – napríklad hráči na PS4 môžu súperiť s hráčmi na PC. Obsahuje množstvo tratí situovaných vo vidieckej oblasti Rural country, pričom každú je možné hrať v režimoch ako sú preteky, časovka, preteky s políciou, alebo naopak rýchly príchod na miesto nehody alebo rozohnanie a zastavenie pretekov.

zväčšiť Need For Speed: Hot Pursuit Remastered. Jedným... Foto: Electronic Arts/Xbox
Need For Speed Need For Speed: Hot Pursuit Remastered. Jedným z herných módov je hranie za políciu.

NFS Hot Pursuit Remastered je aktuálnejšia verzia obľúbenej pretekárskej hry. Vytknúť sa dá možno len nedostatok noviniek, ktoré však na druhej strane nie sú veľmi potrebné. So svojím zameraním na akciu (namiesto personalizácie vozidiel) hráča rýchlo vtiahne do takmer neprerušovanej akcie. Rýchle preteky sú podfarbené energetickým soundtrackom so skladbami od interpretov ako sú Pendulum a Killa Kela.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Need For Speed