Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeden z pilierov Minecraftu prešiel v nedávnej aktualizácii veľkou zmenou

Prvá aktualizácia vývojárovi nevyšla podľa plánu.

23.01.2022 07:00
minecraft Foto:
Minecraft Caves and Cliffs Part II, 1.18 update.
debata

Minecraft je jedna z najpopulárnejších hier na svete s viac než 200 miliónmi predaných kópií. Jedná sa však už o vyše 10-ročnú hru. Aby ostala hra pre hráčov zaujímavá, je postupne obohacovaná o nový obsah – nové mechaniky, nepriateľov a samozrejme bloky.

Medzi rovnako podstatné vlastnosti však patrí aj generovanie sveta, zodpovedné za tvorbu miliónov možných svetov, z ktorých každý je takmer nekonečný. Tento aspekt bol predmetom nedávnej aktualizácie – Caves & Cliffs: Part II (tiež Java 1.18 update).

Táto aktualizácia však vývojárovi hry Mojang nevyšla podľa pôvodného plánu – jedná sa o druhú časť aktualizácie, ktorá bola pôvodne ohlásená ako jeden celok.

Prvá časť (1.17) obsahovala najmä množstvo nových blokov a predmetov s nimi spojených. Pre veľkosť a zložitosť takto veľkej aktualizácie a možné komplikácie sa Mojang rozhodol ho rozdeliť – okrem vylepšenej generácie je novinkou aj to, že svety končia hlbšie a siahajú vyššie, ako predtým.

Ako názov napovedá, dôraz bol upriamený najmä na jaskyne a hory. Obe patria medzi medzníky Minecraft svetov – v jaskyniach hráč strávi veľa času zbieraním zdrojov a itemov, a hory patria medzi podstatné elementy malebných scenérií, ktoré sa môžu hráčom naskytnúť.

Vďaka aktualizácii sú plne využité bloky a predmety implementované v predchádzajúcej aktualizácii, ktoré je teraz možné nájsť vo vývojármi zamýšľaných okolnostiach a miestach, ako sú obrovské ametystové geódy, biómy plné stalagmitov a stalaktitov a iné typy rozsiahlych jaskýň.

Autor je spolupracovník Mediaklik.sk Je študentom FIIT STU, fanúšikom ambient hudby, retro hier a Doty 2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Minecraft