Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tretí najziskovejší film v histórii si znova pozrú všetci: Kam smeruje druhý Avatar?

Veľký deň pre streamovaciu službu Disney+. Po takmer šiestich mesiacoch od premiéry sprístupní film Avatar: Cesta vody.

07.06.2023 06:00
Avatar: Cesta vody Foto:
Lo’ak a Kiri vo filme Avatar: Cesta vody.
debata
tomáš a diana, Čítajte aj Takto seriálový hit nevyzerá: Tomáš a Diana na Jojke stratili takmer polovicu divákov

Film amerického režiséra Jamesa Camerona Avatar: cesta vody (Avatar: The Way of Water) sa stal tretím najzárobkovejším filmom všetkých čias. Na štvrtú priečku odsunul ďalší Cameronov počin Titanic (1997).Na tržbách v kinách celosvetovo utŕžil už 2,32 miliardy dolárov, pričom prvú miliardu zarobil za 14 dní. Na druhej priečke je superhrdinský film Avangers: Endgame (2019, 2,7 miliardy dolárov) a a na čele rebríčka je prvý diel Avatara (2009, 2,92 miliardy dolárov).

Zábery z nakrúcania filmu Avatar: Cesta vody Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
Režisér James Cameron na natáčaní Avatara 2.
ruža pre nevestu, tarr, petrana, Čítajte aj A rozprávkovej láske je koniec a to poriadne rýchlo: Markíza potvrdila rozchod páru z Ruže pre nevestu

Dej sa odohráva desať rokov po udalostiach prvého dielu, ľudia planétu Zem zdevastovali tak, že je takmer neobývateľná, a na vzdialenú Pandoru sa teraz vracajú, aby vybudovali nové útočisko.

Video
Zdroj: Disney+

Keď je jasné, že cieľom invázie ľudí je tiež nájsť a zabiť Jakea Sullyho, uchýli sa teraz päťčlenná rodina ďaleko od svojho domova v lesoch na Pandore na stovky kilometrov vzdialené ostrovy, kde sa snažia nájsť priateľov medzi ľuďmi z miestneho klanu a zvyknúť si na nový život, hoci nebezpečenstvo od „nebešťanov“ nečíha ďaleko. Oveľa častejšie ako v korunách stromov sa preto film odohráva pod hladinou mora.

sowa, sajfa, evelyn, Čítajte aj Televízne ankety na Slovensku sú v kóme: Jojka s totálnym diváckym prepadákom

Avatar si získal publikum už v roku 2009. Akčný a vizuálne ohromujúci príbeh sa odohrával v blízkej budúcnosti na planéte Pandora, kde ľudia spustili ťažbu a narušili ekológiu a životy Na'vi, humanoidných domorodcov z Pandory. V snahe o nadviazanie kontaktu vytvorili ľudia „Avatara“ – telo Na'vi ovládané vedomím človeka. Film zlomil všetky možné rekordy, stal sa z neho miliardový hit a James Cameron prisľúbil až štyri pokračovania.

nakupovanie Čítajte aj Nákupné centrá v Bratislave: Stali sa súčasťou životného štýlu a „lenivého“ trávenia voľného času

Avatar: Cesta vody mal prísť do kín už v roku 2014, no pridanie ďalších troch pokračovaní a vývoj novej technológie na nafilmovanie scén odohrávajúcich sa pod vodou viedli k výraznému zdržaniu. Natáčať sa začalo až v roku 2017 na Manhattan Beach v Kalifornii a pokračovalo na Novom Zélande spolu s Avatarom 3. Ukončené bolo na jeseň 2020, po viac ako troch rokoch.

Streamovacia služba Disney+ ho konečne uvedie od 7. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Disney+ #Avatar: Cesta vody