Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pod kolesami áut bude opäť horieť asfalt: Do kín prichádza Rýchlo a zbesilo 10, začína sa (možno) koniec cesty

Desiaty diel bude vyvrcholením filmovej ságy.

18.05.2023 06:00
rychlo a zbesilo 10 Foto:
Rýchlo a zbesilo 10
debata
markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Desiaty filmy ságy Rýchlo a zbesilo, odštartuje (možno) záverečnú kapitolu jednej z najslávnejších a najpopulárnejších svetových filmový sérií, ktorá už tretie desaťročie pokračuje s rovnakým hereckým obsadením a postavami ako na začiatku.

geissenovci, Čítajte aj Mladé Geissenky by sa utopili aj v napršanej mláke, Carmen zmordovalo víno: Ako sa rozlúčia so Slovenskom?

„Keď sme nakrúcali prvý film, bol to malý rodinný film, ktorý sa natáčal v uliciach Los Angeles. Nikto z nás si nepredstavoval, že vo finálnom filme budeme pretekať po celom svete. A že rodina bude pre nás najdôležitejšou témou,“ hovorí producent a hviezda ságy Vin Diesel. Zároveň dodal, že desiaty diel bude vyvrcholením filmovej ságy: „Tento príbeh musí byť raz vyrozprávaný a verím, že fanúšikovia si záver užijú.“

Zábery z filmu Rýchlo a zbesilo 10 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber z z filmu Rýchlo a zbesilo 10.

Hrozba sa vynára z minulosti

Dom Toretto a jeho rodina počas mnohých misií prekonali každého nepriateľa, ktorý sa im postavil do cesty. Teraz čelia hrozbe, ktorá sa vynára z tieňov minulosti, poháňa ju krvná pomsta a je odhodlaná zničiť všetko a všetkých, ktorých Dom miluje.

vinczeová Čítajte aj Hit roka prišiel o polovicu divákov. A čaká ho ešte väčšia konkurencia ako Dunaj či Nemocnica

V piatej časti série Dominic Toretto (Vin Diesel) so svojou skupinou zlikvidovali mocného brazílskeho narkobaróna Hernana Reyesa na moste v Rio De Janeiro. Nikto z nich netušil, že Reyesov syn Dante (Jason Momoa) bol toho všetkého svedkom. Od toho dňa celých dvanásť rokov spriada plán pomsty, ktorý má tvrdo zasiahnuť nielen Toretta, ale aj všetkých jeho blízkych vrátane Domovho osemročného syna. A keďže na deti sa nemá siahať, Toretto sa rozhodne Danteho zastaviť. Bohužiaľ, príliš neskoro zistí, že takému odhodlanému a zákernému protivníkovi ešte nikdy nečelil. Dante má navyše neuveriteľný organizačný talent a tím, ktorý spája jediné – nenávisť voči Dominicovi Torettovi a jeho priateľom.

Honosná bitka, ktorú vyvolá stret týchto dvoch táborov, sa bude odohrávať po celom svete, pričom asfalt bude azda najviac horieť pod kolesami rýchlych áut vo veľkolepých kulisách talianskej metropoly. Rímske Koloseum bude opäť svedkom boja na život a na smrť.

Pozrite si trailer:

Z nakrúcania filmu v Taliansku sa tešil najmä samotný Vin Diesel, ktorý povedal: „Stále sa každý pýta: Už ste niekedy nakrúcali film v Taliansku? A ja teraz s pokojom odpovedám: Áno, ja už áno. Sny sa stávajú realitou.“

Všetci rýchli a zbesilí dorazili na začiatok konca svojej cesty a Vin Diesel dôležitosť prítomnosti fanúšikov v tomto smere veľmi zdôrazňuje: „Fanúšikovská obec, ktorú všetci tvoríte, je úžasná. Boli sme požehnaní, že máme publikum, ktoré prijalo našu ságu na veľmi hlbokej úrovni. Dúfame, že na nás budete hrdí aj po desiatej časti!“

zombie, zombík, walking dead, fear the walking dead, Čítajte aj Je tu nová séria zombie seriálu a Slováci ju uvidia zároveň s USA: Pozor! Toto sú posledné časti

Desiate pokračovanie ságy Rýchlo a zbesilo prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 18. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vin Diesel #Jason Momoa #filmové premiéry #Rýchlo a zbesilo 10