Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvý film nakrútil ako 18-ročný a stal sa najmladším režisérom na svete. Čoskoro príde do kín jeho druhý film

V hlavnej úlohe sa predstaví mladý, nádejný slovenský herec.

30.04.2023 06:00
David Balda Foto:
Český režisér David Balda.
debata
lets dance, let´s dance, Čítajte aj Markízu zaskočila sledovanosť Let's Dance: Veľkú šou porazila Jojka s nečakaným programom

V čase uvedenia svojho debutového filmu Narušiteľ mal len 18 rokov, vďaka čomu sa stal najmladším režisérom vo svetovej kinematografii. Aktuálne začal český režisér David Balda nakrúcať nový celovečerný film, tentoraz s medzinárodným hereckým obsadením. Hlavným motívom snímky je upozorniť na všadeprítomnú manipuláciu.

„Najmä v dnešných časoch je potrebné varovať diváka, aby sa nenechal ľahko manipulovať. V tomto filme ukazujeme manipuláciu prostredníctvom rôznych tajných spoločností. Do príbehu sme vložili výrazné posolstvo, ale zároveň sme film natočili tak, aby zaujal čo najširšie publikum. V Narušiteľovi bola hlavnou témou sloboda, týmto filmom som chcel ísť ešte o krok ďalej, tak som sa dostal k manipulácii,“ hovorí mladý režisér.

Evil Dead Čítajte aj Slováci sa vo veľkom nahrnuli do kina! Dôvod filmového zážitku poriadne prekvapí...

Prvá klapka nového filmu padla v druhej polovici marca v historickom centre Prahy. Teraz sa filmový štáb presunie do talianskej Bologne, kde sa odohráva časť príbehu. Film by mal byť dokončený do polovice júla tohto roka.

Zábery z nakrúcania filmu v Prahe Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herci Pawel Delag (vľavo) a Radoslav Gavlas...

„Myšlienka filmu je taká silná, že by bolo škoda, aby sa vysielal len v českom a slovenskom teritóriu. Preto sme do snímky obsadili známych zahraničných, českých a slovenských hercov a natáčame v angličtine. Posolstvo filmu chceme totiž sprostredkovať čo najširšiemu, teda európskemu publiku,“ dodáva režisér.

manifest, Čítajte aj Koniec sveta sa blíži: A Netflix ukáže, ako bude vyzerať. Je ešte nejaká nádej?

Tvorcovia zatiaľ prezradili len pár mien z hereckého obsadenia. Sú medzi nimi známi herci Predrag Bjelac, Pawel Delag či Anna Čtvrtníčková. Slovensko má okrem veľkého zastúpenia vo filmovom štábe zastúpenie dokonca aj v hlavnej úlohe filmu, ktorú hrá mladý, nádejný slovenský herec Radoslav Gavlas. Mená ďalších hercov chcú filmári odhaľovať postupne. Na nový film sa diváci môžu tešiť v kinách začiatkom roka 2024.

Dovtedy si môžu pozrieť Davidov debutový film Narušiteľ (2019), ktorý je dostupný na streamovacej platforme Voyo. Prináša napínavý príbeh českého leteckého esa a jeho kamarátov z obdobia socialistického Československa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry