Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

4 najlepšie filmy, ktoré si nenechajte ujsť! V apríli prichádzajú na streamovacie služby

V hviezdne obsadených snímkach sa predstavia Chris Evans, Ana de Armas, Jude Law a Brad Pitt.

12.04.2023 06:00
Bullet Train plagat Foto:
Brad Pitt v snímke Bullet Train.
debata
posledné kráľovstvo, Čítajte aj Seriálový apríl: Dve veľké rozlúčky s týmito hitmi a jeden skvelý bonus

Tento mesiac sa budú Chris Evans a Ana de Armas snažiť presvedčiť divákov, aby sa vrhli na akčnú romancu na Apple TV+. Disney+ chce pritiahnuť celé rodiny najnovším spracovaním rozprávky o Petrovi Panovi s Judeom Lawom a HBO Max prináša filmový hit s Bradom Pittom. A na Netflix dorazí oceňovaná dráma. Pozrite si najlepšie filmy, ktoré prichádzajú v apríli do ponuky streamovacích služieb.

hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Čítajte aj Toto bude bomba: Hra o tróny môže dostať seriál, ktorý by bol splneným snom

Ghosted (Apple TV+ od 21. apríla)

V akčnej komédii Ghosted sa Cole (Chris Evans) bezhlavo zamiluje do tajomnej Sadie (Ana de Armas). Keď mu po ich prvej spoločnej noci prestane odpovedať na správy, myslí si, že ho „ghostuje“ alebo ignoruje. Odcestuje do Londýna, aby Sadie presvedčil, že je ženou jeho života a majú byť spolu. Jeho pokus o veľké romantické gesto sa mu vymkne z rúk, keď zistí, že Sadie je v skutočnosti agentkou CIA. A než si stihnú dohodnúť druhé rande, sú zapletení do medzinárodnej misie s cieľom zachrániť svet. Vo filme režiséra Dextera Fletchera si zahrali aj Amy Sedaris, Adrien Brody, Tim Blake Nelson, Tate Donovan, Marwan Kenzari a Scott Vogel.

Peter Pan a Wendy (Disney+ od 28. apríla)

Veľká aprílová svetová premiéra odvekého príbehu Petra Pana a Wendy v bájneho sveta Nekrajiny, kde prežijú napínavé a nebezpečné dobrodružstvo. V úlohe zlého pirátskeho kapitána Hooka sa predstaví Jude Law, Petra Pana stvárni Alexander Moloney, Wendy Darling hrá Ever Anderson a malú vílu Cililing historicky prvýkrát černoška Yara Shahidi. Nové spracovanie príbehu o Petrovi Panovi prichádza sedem rokov po snímke Pan režiséra Joea Wrighta a 31 rokov po filme Hook Stevena Spielberga. Nakrútil ho režisér David Lowery, ktorý pred niekoľkými rokmi režíroval uznávaný remake Pete's Dragon od spoločnosti Disney.
Barbie, Čítajte aj Najčudnejší film roka? Ani prvé zábery nedávajú šancu uhádnuť, o čom vôbec bude

Bullet Train (HBO Max od 9. apríla)

Japonskom sa rúti vlak, v ktorom sedia piati najelitnejší zabijaci z celého sveta s najrôznejšími schopnosťami a kreatívnymi spôsobmi, ako pripraviť jeden druhého o život. Na ich čele je Brad Pitt, ktorý má krycie meno Lienka (Lady Bug), pretože vraj prináša šťastie. Inak má chronickú smolu a nemôže si dovoliť ďalší prešľap. „Moja smola je gigantická. Ani sa nemusím snažiť niekoho zabiť a ľudia zomierajú,“ hovorí. Šialený, zábavný a akčný triler nakrútil režisér snímky Deadpool 2 David Leitch. S Bradom Pittom sa už v minulosti stretli pri nakrúcaní filmov Klub bitkárov (1999), Dannyho jedenástka (2001), Trója (2004) či Pán a pani Smithovci (2005). Leitch robil Pittovi kaskadéra.

Svätý pavúk / Holy Spider (Netflix od 7. apríla)

Novinárka Rahím sa vydáva do temného podsvetia posvätného iránskeho mesta Mašhad, aby vyšetrila sériové vraždy prostitútok, ktoré pácha takzvaný „pavúčí vrah“, ktorý verí, že zbavuje ulice hriešnikov. Zatiaľ čo polícia zločiny ignoruje, novinárka putuje po temných štvrtiach mesta a hľadá pravdu.

Film Svätý pavúk je založený na skutočnom príbehu a jeho názov odkazuje na prezývku sériového vraha Saída Hanaía, ktorý v roku 2001 zabil v meste Mašhad šestnásť prostitútok, pretože ich považoval za „nečisté“. Jeho súdny proces vyvolal v Iráne veľký rozruch nielen kvôli hrôze, ktorá sa stala, ale aj preto, že niektoré médiá a konzervatívne skupiny z neho urobili hrdinu. Kriminálna dráma režiséra Aliho Abbasiho má na konte viacero ocenení a predstaviteľka novinárky – herečka Zar Amir-Evrahimi získala cenu za najlepšiu herečku na filmovom festivale v Cannes 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #filmové premiéry #HBO Max #Disney+