Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Filmová sága vstáva z popola: Už to vyzeralo, že skončí. Opak je pravdou. Do kín sa hrnie...

Asi nikto si nevie predstaviť, že by značka Star Wars zakapala. Filmové štúdio Disney chystá veľký reštart.

14.04.2023 06:00
star wars, daisy ridley, vzostup skywalkera, Foto:
Splnený sen fanúšikov. Herečka Daisy Ridley sa vráti do sveta Star Wars.
debata
harry potter, Čítajte aj Koniec dohadom: Harry Potter sa naozaj vráti. Pripravte sa na 10-ročný seriál

Disney malo so Star Wars veľké plány, lenže tie narazili na tvrdú kritiku divákov. Nová trilógia filmov, ktoré uzavreli ságu o Skywalkerovcoch, ale aj sólovka o Hanovi Solovi boli dôvodom, prečo sa postupne racionalizovali smelé plány s nakrúcaním ďalších filmov. Pôvodne malo prísť niekoľko trilógií od rôznych režisérov, ktorí mali rozsiahly svet v ďalekej galaxii ešte viac rozšíriť. Nemilosrdne negatívne ohlasy Epizódy IX. však ukázali kompetentným, že sa nemajú zahrávať s vernými fanúšikmi. Všetky plány sa zrušili.

teória veľkého tresku, big bang theory, Čítajte aj Vytúžené sa čoskoro stane skutočnosťou: Top komediálny seriál sveta sa vráti

Hlavná pozornosť sa presmerovala do seriálového sveta a streamovacej platformy Disney+. Star Wars mali zachrániť práve seriály. Veľkú službu urobil obľúbený Mandalorián. Ten položil základy pre viacero seriálových spin-offov. Ten ďalší sa dostane k divákom v auguste tohto roka, keď sa v samostatnom seriáli predstaví Ahsoka s vlastným príbehom.

hbo max, hbo, Čítajte aj Svetová streamovacia služba ohlásila koniec: Čo to znamená pre slovenských divákov?

Ešte lepšia správa prišla od Disney, že sa vracia k pôvodným filmovým plánom a Star Wars sa musia vrátiť na veľké strieborné plátna. Najnovšie plány sú mimoriadne smelé, najmä, čo sa týka príbehov a cítiť z nich aj racionalizáciu, keďže štúdio avizuje vznik, nateraz, troch filmov. Tie však vyzerajú mimoriadne nádejne a v prípade úspechu, nie je vylúčené ich pokračovanie.

McDonald’s Čítajte aj McDonald’s expanduje do menších miest. Prvou lastovičkou je mestečko neďaleko Bratislavy

Tou najlepšou správou je, že do filmového univerza sa vracia herečka Daisy Ridley, ktorá v posledných troch vesmírnych filmoch stvárnila Rey. Pritom len nedávno sa nechala počuť, že by sa rada do Star Wars jedného dňa vrátila. Jej prianie sa splní v pripravovanej snímke Star Wars: New Jedi Order. Dej ukáže Rey 15 rokov po udalostiach z Epizódy IX., keď bude naplno ovládať Silu a bude budovať Rád Jediov odznova.

Geissenovci Čítajte aj Už sa to blíži: Poznáme dátum, kedy uvidíte, čo všetko Geissenovci zažili a postvárali na Slovensku

Ďalší film bude zaujímavý v tom, že bude prepájať všetky seriály, ktoré sa teraz vysielajú na Disney+. Dej bude umiestnený do rozsiahleho obdobia medzi Epizódou VI. a Epizódou VII., počas ktorého prebiehali rozsiahle mocenské boje medzi rozpadajúcim sa Impériom a vojskami Novej Republiky.

pečie celé Slovensko, veľká noc 2023, Čítajte aj Najväčší televízny prepadák Veľkej noci: Mal to byť divácky hit, RTVS dostala ľadovú sprchu

Tretí film by, pre zmenu, mal zájsť do hlbokej minulosti Galaxie a ukázať prvého Jediho, objavenie Sily a počiatky celého Rádu, ktoré napokon zničil Darth Vader – vyvolený, ktorý mal všetko zachrániť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Star Wars #Disney+