Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ikonické počítačové postavičky na veľkom plátne: Fúzkatí bratia Mario a Luigi zabavia celú rodinu

Snímka Super Mario Bros. vo filme prichádza do kín 6. apríla.

07.04.2023 06:00
Super Mario Bros. vo filme Foto:
Super Mario Bros. vo filme
debata

Na svete snáď nenájdete obľúbenejšiu dvojicu inštalatérov, ako sú fúzkatí bratia Mario a Luigi. A azda neexistuje otecko súčasnej generácie, ktorý by ako malý nehrával Super Maria. Legendárni hrdinovia zo slávnych videohier práve prišli na veľké filmové plátno v sprievode štúdia Illumination, ktoré vytvorilo sériu Ja, zloduch.

1 Čítajte aj Nechcete deťom každý rok kupovať väčší bicykel? Slovenský startup prináša novú službu pre rodičov

Inštalatéri s veľkou ambíciou

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sa vrhnú do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Ich ochota ísť do toho po hlave sa im nevyplatí v momente, keď vlezú do podozrivo vyzerajúcej obrovskej zelenej rúry a o pár sekúnd neskôr sa už nekontrolovateľne rútia „niekam“.

Vo filme súrodencov Maria a Luigiho dabujú bratia Michal a Tomáš Hallonovci:
Video

Na druhom konci ich čaká fantastický svet, ktorého obyvatelia práve riešia existenčný problém. Odporný jašter Bowser, kráľ jedného z kráľovstiev, sa rozhodol násilím ovládnuť všetky ostatné kráľovstvá. Vyhliadol si Hubové kráľovstvo, ktorého vládkyňu, princeznú Peach, by si rád vzal za ženu. Peach je milé dievča bez princeznovských manierov, takže keď sa Mario dozvie, aké nebezpečenstvo hrozí jej kráľovstvu, okamžite sa jej rozhodne pomôcť a aj zachrániť svojho milovaného brata Luigiho. Zabúda však, že nie je žiadny hrdina a že najodvážnejšia vec, akú kedy urobil, bolo pritiahnutie vodovodnej batérie. Ale keď ste Super Mario, nebojíte sa žiadnych prekážok.

hriešny tanec, Čítajte aj Veľká noc sa začína: Čo ponúknu televízie počas sviatočného dňa? Princeznú Peach takto dabuje Dominika Žiaranová:
Video

Spojenie kreatívnych titanov

Pri vzniku filmu stáli dvaja kreatívni giganti – štúdio Illumination, ktoré pravidelne tvorí úspešné animované filmy pre celé rodiny, a spoločnosti Nintendo, ktorá postavičku Super Maria vytvorila. Snímka vznikla v réžii Aarona Horvatha a Michaela Jelenica. „Hranie Super Mario Bros. bolo v detstve mojím hlavným zdrojom zábavy. Príchod domov zo školy a hranie týchto hier bolo vždy dobrodružstvom plným emócií. Keď sme dostali príležitosť pracovať na tomto projekte, najdôležitejšie pre mňa bolo pretaviť tieto emócie, ktoré som ako dieťa prežíval pri hraní hry, do filmového zážitku,“ hovorí Jelenic.

Snímku Super Mario Bros. vo filme prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK od 6. apríla. Pozrite si trailer:
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Super Mario Bros