Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto dabujú Koleník, Turjanová a Hartl. V novom filme Dungeons & Dragons

Pozrite si video z dabingového štúdia

30.03.2023 06:00
Dungeons & Dragons: Česť zlodejov Foto:
debata

Šarmantný zlodej a skupina nepravdepodobných dobrodruhov sa pustia do veľkolepej lúpeže, aby získali stratenú relikviu. Keď však narazia na nesprávnych ľudí, situácia sa nebezpečne zvrtne. Dungeons & Dragons: Česť zlodejov prináša bohatý svet a hravého ducha legendárnej stolovej hry na veľké plátno v zábavnom a akciou nabitom dobrodružstve.

rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Tvrdý dopad šetrenia na Hru o tróny? Najväčší seriálový hit bude mať menej častí

Hra Dungeons & Dragons, známa aj na Slovensku pod názvom „Dračí doupě“, preddefinovala myšlienku dobrodružstva pre celú generáciu. Hráči prijímali alter-egá rôznych druhov a schopností a čelili nevýslovným nebezpečenstvám vo výpravách, ktoré mohli trvať hodiny, dni, týždne. Nie každá postava sa dostala von živá. Bolo to napínavé, vzrušujúce a prístupné každému, kto mal bezhraničnú predstavivosť a zbierku mnohostranných plastových kociek.

Hra si získala priazeň fantasy nadšencov, vrátane budúcich filmárov Jonathana Goldsteina a Johna Francisa Daleyho, ktorí obaja vyrastali ako jej vášniví hráči. Teraz ju ako scenáristi a režiséri posúvajú na veľké plátno. Epické fantasy dobrodružstvo má hviezdne obsadenie na čele s Chrisom Pineom, v ďalších úlohách sa predstavia Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant, Daisy Head a Chloe Coleman.

einstein, Čítajte aj Jojka stále ťahá za kratší koniec: Jej nový seriál sa už zrejme nespamätá Pozrite si video z dabingového štúdia s Jánom Koleníkom, ktorý prepožičal svoj hlas postave Xenka Yendara:
Video

O čom je film:

Neochvejne optimistický bard Edgin (Chris Pine) a jeho najlepšia priateľka, barbarská bojovníčka Holga (Michelle Rodriguez), sú zatvorení v povestnom väzení Revel's End. Hoci dvojica kedysi viedla veselú bandu dobromyseľných zlodejov, po nevydarenej lúpeži sa ich situácia dramaticky zmenila. Zradil ich zákerný Forge (Hugh Grant), ktorý sa spojil s mocnou čarodejnicou Sofinou (Daisy Head). Vzal Edginovu milovanú dcéru Kiru (Chloe Coleman), aby žila ako jeho chránenkyňa vo veľkej metropole Neverwinter, kde sa Forge so Sofininou pomocou ustanovil za vládcu.

Takto dabuje Dávid Hartl postavu Simona Aumara a Kristína Turjanová bojovníčku Holgu:
Video

Ak však Edgin v niečom vyniká, tak je to vymýšľanie plánu. Kým si kráti čas pletením rukavíc pre Kiru a spievaním piesní spoluväzňom, vymýšľa aj dômyselný útek v nádeji, že získa späť to, o čo prišiel, a pomstí sa Forgemu. Útek sa však ukáže ako tá jednoduchšia časť. Keď Edgin a Holga získajú slobodu, vydajú sa na najťažšiu cestu svojho života. Pridajú sa k nim čarodejník Simon Aumar (Justice Smith), oddaný Xenk Yendar (Regé-Jean Page) a druidka Doric (Sophia Lillis).

Na ceste ich začína spájať krehké puto skutočného priateľstva, no ich misia je čoraz nebezpečnejšia. Dostávajú sa do konfliktu nielen s Forgom, ale aj s nebezpečnými Červenými čarodejníkmi, ktorí chcú ovládnuť kontinent Faerûn. Túžia po najvyššej moci a snažia sa vytvoriť armádu nemŕtvych otrokov, ktorí by zasiali chaos a utrpenie v celom kráľovstve Neverwinter.

Film sa nakrúcal v okolí Belfastu v Severnom Írsku, ktorý bol domovom fantasy seriálu Hra o tróny. Tvorcovia v novom filme využili aj niektoré kulisy v ateliéroch Titanic, kde sa natáčal predchádzajúci seriál. Dungeons & Dragons: Česť zlodejov prichádza do kín 30. marca.

kino Čítajte aj Inflácia a nárast cien energií zasiahla aj kiná. Budú sa ešte zvyšovať ceny vstupeniek?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #filmové premiéry #Kristína Turjanová #Dávid Hartl