Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakrúcanie westernu Rust bude pokračovať. Aj s Alecom Baldwinom v hlavnej úlohe

Rozhodnutie prichádza po hercovom obvinení z neúmyselného zabitia kameramanky.

17.02.2023 06:00
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin.
debata
klamstvo, maštalír, Čítajte aj Televízna udalosť sezóny? Markíza ukázala dychberúce zábery z nového seriálu

Na jar tohto roku sa obnoví nakrúcanie amerického westernu Rust, pri ktorom bola v októbri 2021 smrteľne postrelená kameramanka filmu. Herec a producent snímky Alec Baldwin, ktorý strieľal, zostane v hlavnej úlohe, uviedla spravodajská stanica BBC News.

Oznam o obnovení výroby filmu prichádza krátko po obvinení Baldwina v dvoch bodoch neúmyselného zabitia 42-ročnej kameramanky Halyny Hutchins, pričom ten istý projektil zasiahol aj režiséra Joela Souzu. Tragický incident sa stal na ranči neďaleko Santa Fe v americkom Novom Mexiku, keď Baldwin nacvičoval scénu s použitím pištole. Medzi slepými nábojmi však bol aj ostrý náboj.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Posledný detail Let's Dance je známy: Kto bude sprevádzať celebrity na parkete?

Očakávalo sa, že nakrúcanie sa obnoví v januári tohto roku, keď Baldwin dosiahol dohodu v súdnom spore, ktorý pre protiprávne zabitie podal Hutchinsovej manžel. Prokuratúra v Santa Fe však vzniesla voči hercovi a filmovej zbrojárke Hannah Gutierrez Reed nové obvinenia z neúmyselného zabitia. Právnici oboch popreli akékoľvek pochybenie a majú v úmysle bojovať proti obvineniam na súde. Baldwinov právnik Luke Nikas ešte predtým označil rozhodnutie obviniť herca za „strašný justičný omyl“.

Produkčná spoločnosť Rust Movie Productions v utorok uviedla, že problematická scéna bola prepracovaná a že „akékoľvek použitie pracovných zbraní a akejkoľvek formy munície“ je teraz na „pľaci“ zakázané. Na filme budú pracovať noví aj pôvodní členovia štábu, Halynu Hutchins nahradí za kamerou Bianca Cline. Vdovec po zosnulej Matthew Hutchins zároveň schválil aj dokumentárny film o jej živote, uviedli producenti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin #Rust