Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V stávke je veľa. Nová kapitola Ant-Mana a Wasp odštartuje piatu fázu multivesmíru Marvel

Do slovenských kín prichádza nová marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania.

15.02.2023 06:00
Ant-Man a Wasp: Quantumania Foto:
Ant-Man a Wasp: Quantumania
debata

Rýchle dobrodružstvo na veľkom plátne odštartuje piatu fázu filmového sveta Marvelu. Je plné akcie a humoru, na čo sú milovníci Marvel Cinematic Universe zvyknutí. Fanúšikov neprekvapí, že ako všetky filmy o Ant-Manovi, aj tento bude o rodine.

televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Veľký deň pre Slovensko je tu: Posledná globálna televízna služba je konečne dostupná!

Vo filme Ant-Man a Wasp: Quantumania sa superhrdinovia a partneri Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) vrátia, aby pokračovali vo svojich dobrodružstvách ako Ant-Man a Wasp. Spolu s Hopeinými rodičmi Hankom Pymom (Michael Douglas) a Janet Van Dyneovou (Michelle Pfeiffer) sa ocitnú na prieskume Quantum Realm, v kontakte s novými podivnými tvormi a vydávajú sa na dobrodružstvo, ktoré ich posunie za hranice toho, čo si mysleli, že je možné.

„V Quantumanii prehlbujeme a komplikujeme rodinnú dynamiku a zároveň maľujeme na oveľa väčšie plátno. V prvých dvoch filmoch sme sa do Qunatumanie ponorili, tentokrát sme chceli dať filmu úplne iný náboj. Je to epický zážitok,“ povedal režisér Peyton Reed.

Hlavné postavy filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Paul Rudd ako Scott Lang/Ant-Man a Jonathan...

Príprava na niekoľko nasledujúcich filmov

V stávke je veľa, hovorí režisér. „Ant-Man a Wasp: Qantumania pripravuje pôdu pre niekoľko nasledujúcich filmov. To bolo pre mňa nesmierne vzrušujúce. Vytvorenie Kvantovej ríše – to je ultimátny akt stvorenia sveta. Ide o to, že do nej idú ešte ďalej, než sme videli v predchádzajúcich filmoch. Museli sme vytvoriť nielen vzhľad týchto miest a civilizácií, museli sme vytvoriť vnútornú logiku a históriu, a potom ich zaľudniť všetkými týmito bytosťami a štruktúrami,“ vysvetľuje Reed.

Podľa producenta Stephena Broussarda príbeh zavedie existujúce postavy do nového terénu, kde sa stretnú s množstvom neznámych tvárí – niektoré budú priateľské, iné nie. „Ant-Man a Wasp: Quantumania ponúka množstvo motívov,“ hovorí. „V prvom rade je to rodinné dobrodružstvo. Je to príbeh rodiny superhrdinov, ktorí sú v podstate vtiahnutí do dobrodružstva v Kvantovej ríši, a v rámci toho sa stáva epickým vojnovým sci-fi filmom a príbehom o dospievaní.“

Pozrite si trailer:

Vzťah otca a dcéry

Peyton Reed, ktorý sa vracia k réžii nového dobrodružstva po tom, čo režíroval predchádzajúce dva filmy z radu Ant-Man, pozná osvedčené postavy do detailov. Chcel ich však posunúť do nových hĺbok a zároveň zachovať ich základné rodinné hodnoty. „Scottova dcéra Cassie Langová má teraz 18 rokov,“ hovorí Reed, „A vzťah Scotta a Cassie bol vždy kľúčovou súčasťou filmov o Ant-Manovi. Jeho najväčšou motiváciou v živote je byť dobrým otcom svojej dcéry, ale udalosti mu bránili tráviť s ňou čas. V tomto filme Scott trochu bojuje, pretože má ku Cassie stále vzťah ako k dieťaťu, ale ona je už takmer dospelá. A je idealistka. Má svoje vlastné predstavy o tom, ako viesť svoj život, čo vytvára naozaj skvelé dramatické a komediálne napätie,“ dodáva.

filmy, február Čítajte aj 14 kinotipov na február: Na dvere klope Ant-Man, Magic Mike, Slúžka i Kuciak

Okrem napätia v rodine tu však bude aj napätie a akcia aj mimo rodinného sveta. „Jednou z vecí, ktoré sú na tomto filme Ant-Man v porovnaní s ostatnými dvomi jedinečné, je jeho rozsah, veľkosť. Zloduch v tomto filme predstavuje väčšiu hrozbu, než sme kedy predtým videli,“ naráža Paul Rudd na postavu Kanga, ktorého si zahral Jonathan Majors. „Je to neuveriteľná vec, ktorej som súčasťou,“ hovorí Paul Rudd s vďakou. „Bol som v mnohých krajinách, do ktorých by som sa nikdy nedostal. Môžem propagovať filmy, navštevovať miesta a stretávať veľa ľudí. Byť súčasťou série, ktorú si obľúbilo toľko ľudí na celom svete je naozaj skvelé a veľmi si užívam, že som toho súčasťou,“ dodáva Paul, ktorý si nakrúcanie užíva už takmer 10 rokov.

Novú marvelovku Ant-Man a Wasp: Quantumania prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už vo štvrtok 16. februára.

Invalid Čítajte aj Slovenské kiná majú nový hit. Čierna komédia Invalid prilákala do kina najviac divákov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Ant-Man a Wasp