Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Posledný tanec „magického“ Mika: Tatum a Hayek prinášajú do kín romantiku a zmyselnosť

Príbeh Mikea Lanea sa tentokrát odohráva na Miami a v Londýne.

11.02.2023 06:00
Magic Mike: Posledný tanec Foto:
Chaning Tatum a Salma Hayek Pinault vo filme Magic Mike: Posledný tanec.
debata

„Magický“ Mike Lane (Channing Tatum) sa po dlhšej prestávke opäť dostáva na scénu, potom, čo mu nevyšiel obchod a bral malé kšefty ako barman. Mike teraz mieri do Londýna spolu s prominentnou spoločníčkou Max (Salma Hayek Pinault), ktorá ho zlákala ponukou, aká sa neodmieta.

Desať rokov po tom, čo Magic Mike prekvapil divákov, sa hviezdny Channing Tatum a pôvodný filmársky tím znova spojili (tentokrát na Miami a v Londýne), aby nadviazali na príbeh Mikea Lanea. Za kormidlom znova stoja režisér Steven Soderbergh a producent a scenárista Reid Carolin, ktorí do príbehu vniesli nový vášnivý vzťah pre Mikea v podobe Salmy Hayek Pinault. Tento film predstavuje už šiestu Soderberghovu spoluprácu s Channingom Tatumom.

Jonáš Karásek Čítajte rozhovor Režisér filmu Invalid: Hoci je to drsná čierna komédia, nakoniec diváka pohladí

Keď pôžitok zvíťazí nad pocitom previnenia

Na začiatku nového príbehu sa Mike ocitá na Miami s prázdnou peňaženkou, keďže jeho nábytkárska firma skrachovala. Preto brigáduje ako barman, no osud sa mu nakloní, keď sa zoznámi so záhadnou ženou Maxandrou Mendoz. Tá mu po noci strávenej vzájomným spoznávaním ponúkne príležitosť, aká sa neodmieta a aká by mu mohla navždy zmeniť život.

„To, čo sme chceli týmito filmami dosiahnuť, a najmä teda tým posledným, je priniesť divákom číre potešenie pri sledovaní úžasne talentovaných tanečníkov, ale zároveň tanec využiť ako takého trójskeho koňa do iných myšlienok a nápadov,“ hovorí režisér Soderbergh.

Chaning Tatum a Salma Hayek Pinault vo filme... Foto: Continental film
Magic Mike Posledny tanec Chaning Tatum a Salma Hayek Pinault vo filme Magic Mike: Posledný tanec.

Tatum, ktorý film zároveň produkoval, poznamenáva: „V prvom filme si Mike uvedomil, že musí zistiť, čo chce vlastne v živote robiť. Druhý film postavil na piedestál mužov a dovolil im ukázať charakter, ale stále bol len o mužoch. Odvtedy sa ženy vo filmoch viac otvorili, viac rozprávajú o tom, čo chcú, a my sme navyše vytvorili našu live show. To, čo sme sa pritom naučili, nás prinútilo urobiť tento tretí film a pretvoriť to, čím Magic Mike naozaj je. Chceli sme do filmu obsadiť najlepších tanečníkov sveta a mať v ňom silnú ženskú predstaviteľku, ktorá bude pre príbeh kľúčová a pre zápletku rovnako relevantná ako Mike.“

Salma Hayek Pinault sa k tímu pripojila s radosťou, keďže medzi svojou postavou a Mikeom odhalila nečakané podobnosti. „Maxandra stretáva Mikea v momente, kedy sa aj ona cíti stratená. Stane sa to z ničoho nič a ona urobí niečo, čo by nikdy neurobila, len tento jedenkrát, pomyslí si, lebo si práve prechádza zlým obdobím. Ale niečo sa stane a on ju inšpiruje, vyvolá v nej tú stránku, ktorá bola podľa nej dávno preč, a dá jej silu skúmať inú tvár samej seba.“

filmy, február Čítajte aj 14 kinotipov na február: Na dvere klope Ant-Man, Magic Mike, Slúžka i Kuciak

Príbeh sa vo filme Magic Mike: Posledný tanec uzatvára, keď Mike pricestuje do Londýna, aby vytvoril vlastnú tanečnú šou v duchu tej, ktorú so svojím tímom zostavil v reálnom svete. Herci, ktorí predviedli filmové finálne divadelné vystúpenie, sa na film pripravovali po vzore live show v tanečnom štúdiu v londýnskom Islingtone.

Väčšina filmu sa natočila na jar 2022 na Miami Beach na Floride a v Londýne, ktorý je srdcom celej produkcie aj filmu. Produkcia sa usadila v Hyde Parku, jednom z ôsmich kráľovských parkov Londýna. Počas jubilejných osláv kráľovnej sa presunul do parku Battersea vedľa ikonickej bývalej elektrárne.

Premiéra filmu Magic Mike: Posledný tanec Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Herečka Salma Hayek na slávnostnú premiérú...

O bezchybné tanečné prevedenia sa vo filme postarali choreografi Alison Faulk a Luke Broadlick, ktorí si so sebou priniesli tím tanečníkov zo šou Magic Mike Live spolu s bratmi Charlesom a Anthonym Bartlettovcami. Šou Magic Mike Live mala premiéru v apríli 2017 v hoteli Hard Rock Hotel v americkom Las Vegas, nasledovalo vystúpenie v novembri 2018 v londýnskom Hippodrome na námestí Leicester Square, v decembri 2020 v austrálskom Sydney a v septembri 2021 v nemeckom Berlíne. Šou vytvorili a režírovali Channing Tatum a Reid Carolin a ako spolurežisérka a choreografka im sekundovala Alison Faulk so svojím tímom.

Pre Tatuma znamenal návrat k postave Mikea tvrdý tréning. „Vo veku 42 rokov je to niečo úplne iné, ako keď som tancoval v devätnástich,“ smeje sa. Jedna z najvýznačnejších scén vo filme sa odohráva vo vode. „Pripraviť tanec vo vode je veľmi riskantné, lebo netušíte, ako veľmi sa vám práve bude šmýkať, takže toto číslo sme sa učili celé mesiace a odovzdali sme sa mu telom i dušou,“ uzatvára herec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Channing Tatum #filmové premiéry #Salma Hayek Pinault #Magic Mike: Posledný tanec