Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chystá sa remake Ducha. Rolu Patricka Swayzeho chce hrať tento známy herec

Romantická klasika Duch bola najväčším filmom roku 1990.

29.01.2023 06:00
Demi Moore, Duch Foto:
Demi Moore a Patrick Swayze v snímke Duch.
debata (2)
netflix, Čítajte aj Zapamätajte si tieto dátumy! Tento rok Netflix prinesie každý mesiac filmový megahit

Channing Tatum v rozhovore pre Vanity Fair prezradil, že jeho produkčná spoločnosť Free Association má práva na romantickú klasiku Duch z roku 1990 a snaží sa vyvinúť remake. „Áno, máme práva na Ducha,“ potvrdil herec s tým, že by mohol hrať rolu Patricka Swayzeho.

Herec Channing Tatum na londýnskej premiére... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Channing Tatum Herec Channing Tatum na londýnskej premiére filmu Stratené mesto.

V snímke režiséra Jerryho Zuckera stvárnil Patrick Swayze zavraždeného bankára Sama, ktorého duch sa vydáva zachrániť jeho priateľku Molly (Demi Moore) pred nepriateľmi. Sam ako duch komunikuje s Molly pomocou jasnovidky Ody v podaní Whoopi Goldberg. Snímka získala päť nominácií na Oscara vrátane najlepšieho filmu, na ocenenie premenila dve – za najlepší pôvodný scenár a za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe pre Whoopi Goldberg.

Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a Sam vo... Foto: Prima
Demi Moore a Patrick Swayze Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a Sam vo filme Duch.

Tvorcovia pôvodne zvažovali, že do úlohy Sama obsadia vtedajšieho manžela Demi Moore, Brucea Willisa. On ale úlohu odmietol, podobne ako iné mužské hviezdy Hollywoodu, medzi nimi aj Johnny Depp či Mel Gibson. Patrick Swayze zapôsobil na scenáristu Brucea Joela Rubima počas rozhovoru, keď začal rozprávať o svojom zosnulom otcovi. Herec zomrel v roku 2009 ako 57-ročný na rakovinu.

Duch celosvetovo zarobil 505 miliónov dolárov, čím sa stal najväčším filmom roku 1990 a v tom čase tretím najlepšie zarábajúcim filmom v histórii. Prekonal aj ďalší romantický hit Pretty Woman, ktorý mal premiéru v tom istom roku.

Tatum však v rozhovore uviedol, že originál z roku 1990 obsahuje problematické stereotypy, ktoré „sa musia trochu zmeniť a urobiť inak“. Nešlo by tak o doslovný remake, skôr o modernú aktualizáciu.

Kým sa remake Ducha dostane do kín, uvidia diváci Channinga Tatuma tretíkrát ako Mika Lanea vo filme Magic Mike: Posledný tanec. Do kín príde 9. februára.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Channing Tatum #Patrick Swayze #filmové premiéry