Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Život slávnej Amy Winehouse dostane filmovú podobu. Natočí ho režisérka Päťdesiatich odtieňov sivej

Známa je už herečka, ktorá ju stvárni hlavnú úlohu.

18.01.2023 06:00
Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec Eddie... Foto:
Herečka Marisa Abela ako Amy Winehouse a herec Eddie Marsan ako jej otec Mitch Winehouse na nakrúcaní filmu Back to black.
debata

Slávna speváčka Amy Winehouse zomrela v roku 2011 vo veku 27 rokov na otravu alkoholom spojenú s bulímiou. Šesťnásobná držiteľka cien Grammy bojovala so závislosťou od alkoholu a drog počas veľkej časti svojej kariéry.

Herečka Marisa Abela na vyhlásení British... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Marisa Abela Herečka Marisa Abela na vyhlásení British Fashion Awards v Londýne.

V novom životopisnom filme ju stvárni britská herečka Marisa Abela. O tom, kto stvárni hlavnú úlohu speváčky, sa dlho špekulovalo. Dvadsaťšesťročná Marisa Abela je známa zo seriálu Sektor (Industry) televíznej stanice HBO, ktorý rozpráva o mladých bankároch.

Celovečerný hraný film sa bude volať Back to Black podľa druhého a zároveň posledného štúdiového albumu speváčky. Natočí ho britská režisérka Sam Taylor-Johnson, ktorá sa preslávila erotickou romantickou drámou Päťdesiat odtieňov sivej, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Dakota Johnson a Jamie Dornan.

Dakota Johnson a Jamie Dornan v snímke... Foto: Focus Features
Dakota Johnson Jamie Dornan Päťdesiat odtieňov sivej Dakota Johnson a Jamie Dornan v snímke Päťdesiat odtieňov sivej.
nemocnica, Čítajte aj Spraví Jojka rázny krok? Hviezda Nemocnice mieri do Let's Dance. Bude to jej koniec?

„Ako filmárka si naozaj nemôžem želať viac. Som nadšená, ale zároveň cítim pokoru, že som dostala príležitosť previesť Amyin nádherne jedinečný a tragický príbeh na plátna kín spoločne s najdôležitejšou časťou jej odkazu, s jej hudbou,“ uviedla režisérka. „Som si plne vedomá svojej zodpovednosti a so svojím spolupracovníkom Mattom Greenhalghom vytvorím film, ktorý budeme všetci milovať a mať navždy v srdci. Rovnako ako máme Amy,“ dodala. Nakrúcanie filmu sa práve začalo v Londýne.

Amy Winehouse, ktorá sa preslávila hitmi ako Rehab a Back to Black, bola považovaná za jednu z najtalentova­nejších speváčok svojej generácie a jej predčasná smrť otriasla hudobným svetom. O jej živote už bolo natočených niekoľko dokumentárnych filmov.

Filmové premiéry december 2022 Čítajte aj 11 kinotipov na december: Nezabudnuteľná Whitney, Spielbergov príbeh a konečne nový Avatar!

Filmy a dokumenty, ktoré rozprávajú o živote slávnych hudobných legiend, sú mimoriadne populárne. Aktuálne je v ponuke kín napríklad film I Wanna Dance With Somebody o živote speváčky Whitney Houston, ktorú stvárňuje tiež britská herečka Naomi Ackie. Očakávaný je aj životopisný film o speváčke Madonne, ktorú by mala stvárniť herečka Julia Garner známa zo seriálového hitu Ozark.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amy Winehouse #filmové premiéry