Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gerard Butler je späť v akcii. Do kín prichádza ako hrdina v novom trileri Mayday

Filmová novinka z exotického prostredia sľubuje vypäté emócie a napätie.

01.01.2023 06:00
Mayday Foto:
Gerard Butler ako pilot Brodie Torrance v akčnom filme Mayday.
debata
šťastní vs. šťastní, Čítajte aj Najhoršie slovenské seriály roka 2022: Spomínate si, aké šialenosti ponúkli televízie divákom?

Gerard Butler je späť v novom akčnom filme, kde bude opäť čeliť nebezpečným silám. V januári bude mať premiéru jeho tropický film Mayday (v origináli Plane), ktorý sľubuje akčné scény, vzrušenie a napätie v exotických exteriéroch.

Gerard Butler a Mike Colter v akčnom filme Mayday. Foto: Magicbox
Mayday Gerard Butler a Mike Colter v akčnom filme Mayday.

Prežiť spolu, alebo zomrieť sám

V snímke Mayday zachráni Gerard Butler ako pilot Brodie Torrance svojich pasažierov pred zásahom blesku riskantným pristátím na politicky nestabilnom ostrove na Filipínach. Zistí však, že pád lietadla a prežitie pristátia je len začiatok.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Najlepšie slovenské seriály roka 2022: Naše televízie sa naozaj "hecli"!

Keď väčšinu pasažierov zajmú nebezpeční povstalci ako rukojemníkov, jediný, na koho sa Torrance môže spoľahnúť, je obvinený vrah Louis Gaspare (Mike Colter), ktorého na palube lietadla prevážala FBI. Na záchranu cestujúcich bude Torrance potrebovať Louisovu pomoc, pričom zistí, že aj kriminálnik vie prekvapiť.

Video

Gerard Butler patrí v Hollywoode už roky k akčným istotám. Nehrá síce v tých najväčších trhákoch, ale kariéry drsného hrdinu sa nevzdáva. Po jeho boku sa predstaví Mike Colter, ktorého diváci poznajú zo seriálov Marvel's Luke Cage alebo Evil, jeho najvýraznejšou filmovou úlohou bola postava boxera v snímke Million Dollar Baby.

Úlohu hlavnej letušky Bonnie stvárňuje Daniella Pineda, ktorá je známa z filmov Jurský svet: Nadvláda a Jurský svet: Zánik ríše. Bývalého pracovníka špeciálnych síl, ktorý sa snaží zachrániť cestujúcich a posádku, hrá Tony Goldwyn, ktorý nedávnou stvárnil Paula Cohena v oscarovom filme Kráľ Richard.

Gerard Butler ako pilot Brodie Torrance v... Foto: Magicbox
Mayday, Plane, Gerard Butler Gerard Butler ako pilot Brodie Torrance v snímke Mayday.

Novinku Mayday od producentov filmov Pád anjela a Greenland: Posledný úkryt uvedie do slovenských kín 19.1.2023 spo­ločnosť Magic Box Slovakia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gerard Butler #filmové premiéry