Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milovaný americký herec prichádza ako známy mrzút. Zopakuje si americký remake úspech švédskeho kinohitu?

Emotívna komédia Muž menom Otto prichádza do kín.

26.12.2022 06:00
Muž menom Otto, Tom Hanks Foto:
Snímka Muž menom Otto bude mať premiéru v slovenských kinách 5. januára 2023.
debata (3)
gossip girl, Čítajte aj Skúsite? Toto sú nenápadné seriálové skvosty, ktoré cez Vianoce musíte objaviť

Fantastický Tom Hanks v novom spracovaní švédskeho kinohitu hrá nevrlého dôchodcu so skalopevnými zvykmi, ktorý po smrti milovanej manželky zanevrel na život. Z osamelosti ho vytrhne až mladá rodinka nových susedov, ktorí hneď pri príchode vrazia do jeho poštovej schránky. Z nezvyčajnej situácie vznikne prekvapujúce priateľstvo s pohotovou a temperamentnou Marisol v pokročilom štádiu tehotenstva a jeho život sa obráti naruby.

filmy, Voyo Čítajte aj Nestihli ste v kine najnovšie česko-slovenské kinohity? Nevadí, užite si ich počas sviatkov v televízii
Zábery z filmu Muž menom Otto Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Snímka Muž menom Otto bude mať premiéru v...

Hrejivý príbeh o nájdení nečakanej rodiny

Do slovenských kín prichádza emotívna a humorná oslava ľudskosti pod názvom Muž menom Otto o samozvanom strážcovi poriadku, neporiadnych susedoch, túlavom kocúrovi, aute značky Saab a v neposlednom rade o láske.

Ufrflaný mrzút Otto (Tom Hanks) v ňom bez pátosu rozpráva o zármutku a opätovnom nájdení zmyslu života vďaka kolotoču nečakaných udalostí, no najmä vďaka prekvapivým priateľstvám. V dnešnej náročnej dobe určite dobre padne príbeh, ktorý zahreje pri srdci a možno inšpiruje k pár milým novoročným predsavzatiam.

Príbeh večne nevrlého, zatrpknutého dôchodcu v roku 2012 humorne opísal švédsky spisovateľ Fredrik Backman v knihe Muž menom Ove, ktorý si získal čitateľov na celom svete a bol preložený do tridsiatich ôsmich jazykov.

Román sa o tri roky neskôr dočkal vo Švédsku aj filmového spracovania. Dojemná tragikomédia získala dve nominácie na Oscara a množstvo ďalších ocenení. V slovenským kinách mal Muž menom Ove premiéru v roku 2017.

Takto v ňom stvárnil Rolf Lassgård hlavnú úlohu:

Práva na na americký remake filmu s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe kúpila podľa magazínu Deadline spoločnosť Sony za približne 60 miliónov dolárov. Príbeh režíroval Mark Foster (Svetová vojna Z, Hľadanie Krajiny – Nekrajiny, Quantum of Solace) a popri Tomovi Hanksovi, ktorý bude najväčším lákadlom pre divákov, sa vo filme predstavia herci Mariana Treviño, Rachel Keller a Manuel Garcia-Rulfo. Snímka Muž menom Otto bude mať premiéru v slovenských kinách 5. januára.

Snímka Muž menom Otto bude mať premiéru v... Foto: Itafilm
Muž menom Otto Snímka Muž menom Otto bude mať premiéru v slovenských kinách 5. januára 2023.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Hanks #filmové premiéry #Muž menom Otto