Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: 11 kinotipov na december: Nezabudnuteľná Whitney, Spielbergov príbeh a konečne nový Avatar!

the last of us, Čítajte aj Najočakávanejší seriál roku 2023 uvidíte veľmi skoro! Epická dráma pozná dátum štartu

Ako spraviť ženu šťastnou

Komédia o ženách a pre ženy, ktoré sa (ne)boja vysloviť svoje priania. Či už doma, v práci alebo v spálni. Gina (Sally Phillips známa z Denníku Bridget Jones) si nepripadá príťažlivo. Práve oslavuje päťdesiatku, prepustili ju z práce a jej manžel jej veľa pozornosti nedáva. Aby toho nebolo dosť, jej kamarátky jej k narodeninám objednajú domov striptéra. Ten je ochotný splniť akékoľvek prianie, s upratovaním ale asi nepočítal.

Keď ho tak Gina pozoruje pri práci, dostane nápad. Po čom ženy skutočne túžia? Mať upratané a… orgazmus! Keď zistí, že jej striptér v skutočnosti pracuje pre sťahovaciu firmu na pokraji krachu, rozhodne sa, že chlapov zamestná vo svojej novej spoločnosti. Bude partička nemotorných sťahovákov schopná uspokojiť ženské priania?

Keď prehovorila

Predlohou drámy Keď prehovorila je rovnomenná kniha novinárok Jodi Kantor a Megan Twohey z denníku New York Times, ktoré odhalili a zverejnili prípady znžívania a sexuálneho obťažovania žien filmovým producentom Harveym Weinsteinem. Príbeh dokumentuje snahu obidvoch novinárok nájsť a primäť prehovoriť aspoň jednu z obetí netušiac, akú lavínu tým spustia a aký unikátny príbeh im rastie pod rukami.
Yellowstone Čítajte aj Rod draka alebo Pán prsteňov? Zabudnite! Kráľom televíznych ratingov je Kevin Costner

Srdcová záležitosť

Červený koberec, žiariace reflektory, kričiaci fanúšikovia, fotografi naháňajúci sa za najlepším záberom, kameramani čakajúci na rozhovory – premiéra sa blíži a najväčšia hviezda filmu Marvin Bosch (Elyas M’Barek) je netrpezlivo očakávaná. Ten však neprichádza. Rozhovor, ktorý s ním naživo robí zákerná bulvárna novinárka Bettinou Bambergerovou (Alexandra Maria Lara) sa mu vymyká z rúk a tak uteká pre novinármi aj fanúšikmi ulicami mesta.

Populárny herec, známy ako učiteľ zo série filmov Fakjú pán profesor, sa vracia v úlohe filmovej celebrity na úteku, ktorá sa nečakane ocitne v pomerne výstrednom stand-up klube na vankúši veľmi netradičného tvaru. Zažije bláznivú queer párty vo veľmi netradičnej maske a postupne zisťuje, aká krehká a prchavá je sláva, a že šťastie možno nájsť tam, kde ho najmenej čaká.

Superžena

Šesť scenáristov dostalo zadanie napísať filmovú poviedku na tému, ako si muži predstavujú superženu. Blondínka? Tmavovláska? V akom veku? A akej postavy? Predstava slovenských mužov o ideálnej žene je naozaj rôznorodá.

Táto nevyčerpateľná studnica ženského sveta dostáva až nečakane prekvapivé zápletky a vyznenia. Stretávame sa so ženami v rôznych situáciách, ktoré na prvý pohľad nemajú nič spoločné s predstavou ženy v superlatívoch a o to sú poviedky prekvapivejšie… Slovenskú komédiu natočil Karol Vosátko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry