Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

11 kinotipov na december: Nezabudnuteľná Whitney, Spielbergov príbeh a konečne nový Avatar!

Decembrové kiná prinesú najočakávanejšie premiéry roka, filmy o ženách nielen pre ženy a aj zábavu pre celú rodinu.

02.12.2022 06:00
Filmové premiéry december 2022 Foto:
debata
gossip girl, Čítajte aj Seriálový december: Toto musíte vidieť! Kým prídu Vianoce, dočkáte sa skvelých hitov

Avatar: Cesta vody

S napätím očakávané pokračovanie najziskovejšieho filmu všetkých čias od štúdia 20th Century Studios a režiséra Jamesa Camerona je konečne tu! Vizuálne ohromujúci Avatar: Cesta vody vtiahne divákov späť do úžasného sveta Pandory. Strhujúci dej sa odohráva po uplynutí viac ako desiatich rokov od udalostí z prvého filmu a prináša príbeh rodiny Sullyovcov – Jakea, Neytiri a ich detí.

Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody

Film od scenáristu Bohemian Rapsody je emotívnou a srdcervúcou oslavou života jedinečnej a nezabudnuteľnej Whitney Houston, jednej z najúspešnejších speváčok v histórii pop music. Whitney už ako dieťa rada spievala so svojou matkou Cissy v kostole v New Jersey, ale ani vo sne by ju nenapadlo, že sa stane speváckou ikonou svojej generácie. Snímka zobrazuje jej život, kariéru aj veľkolepé vystúpenia s najobľúbenejšími hitmi. Whitney vo filme stvárňuje Naomi Ackie, ktorá je divákom známa zo Star Wars: Vzestup Skywalkera.
crown, koruna, Čítajte aj Nemilosrdný pohľad na kráľovskú rodinu: Koruna bola voči monarchom mimoriadne krutá!

Fabelmanovci

Režisér Steven Spielberg sa pri filme Fabelmanovci inšpiroval vlastným detstvom a dospievaním. Rozpráva príbeh mladého začínajúceho filmára Sammyho Fabelmana (Gabriel LaBelle) v povojnovej Arizone. Filmy ho neovládateľne uhranú po tom, ako s rodičmi navštívi svoje prvé filmové predstavenie. Vyzbrojený kamerou začne doma natáčať vlastné filmy, v čom ho podporuje jeho umelecky nadaná mama (Michelle Williams). Sammy na tejto životnej ceste poznáva, akú majú filmy moc, odhaľuje kúzlo kinematografie, ale aj rodinné tajmostvá.

Šialená noc

Štedrý večer je ideálny čas na to, aby banda zločincov prepadla bohatú rodinu a vyplienila jej trezor. Premyslený plán však nezahŕňa bradatého hrdinu, ktorý v červeno-bielom obleku lezie po strechách domov a rozdáva darčeky. V tomto filme je Santa Claus (hviezda seriálu Stranger Things David Harbour) životom unavený cynik, ktorému sa zunoval duch Vianoc a chce mať svoju najťažšiu noc rýchlo za sebou.

Drsná akčná komédia od producentov filmu John Wick je akčnou Smrtonosnou pascou a komédiou Sám doma v jednom. Režisér Tommy Wirkola, ktorý má na konte filmové horory ako Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc a Mŕtvy sneh, tvrdí, že napriek hektolitrom krvi nesie jeho film silné vianočné posolstvo a mohol by sa stať akousi vianočnou klasikou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry