Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Už sa to blíži! Nový Avatar bude dychberúci, uchváti novými vizuálnymi efektmi

Pozrite si oficiálny úplný trailer Avatar: Cesta vody, do kín príde 15. decembra.

05.11.2022 06:00
Avatar: Cesta vody Foto:
Avatar: Cesta vody príde do kín 15. decembra 2022.
debata

Dlho očakávané pokračovanie legendárneho Avatara konečne prichádza do kín. Príbeh sa bude odohrávať na planéte Pandora, kde Jake Sully žije pokojne so svojou rodinou. Keď sa však vráti späť známa hrozba, musí spolu s Neytiri a armádou Na’vi opäť začať bojovať, aby ochránil svoju planétu a zachránil svoju rodinu.

Filmový vizionár James Cameron (Votrelec, Terminátor, Titanic, Avatar) neposiela filmy do kín príliš často, keď sa tak však stane, je z toho okamžite veľká udalosť. Pokračovaním Avatara ohúri všetkých fanúšikov veľkého plátna už 15. decembra.

november, filmové premiéry Čítajte aj 8 kinotipov na november: Nová marvelovka, disneyovka, romantika aj erotika

Avatar si získal publikum už v roku 2009. Akčný a vizuálne ohromujúci príbeh sa odohrával v blízkej budúcnosti na planéte Pandora, kde ľudia spustili ťažbu a narušili ekológiu a životy Na'vi, humanoidných domorodcov z Pandory. V snahe o nadviazanie kontaktu vytvorili ľudia „Avatara“ – telo Na'vi ovládané vedomím človeka. Film zlomil všetky možné rekordy, stal sa z neho miliardový hit a James Cameron prisľúbil až štyri pokračovania.

Avatar: Cesta vody mal prísť do kín už v roku 2014, no pridanie ďalších troch pokračovaní a vývoj novej technológie na nafilmovanie scén odohrávajúcich sa pod vodou viedli k výraznému zdržaniu. Natáčať sa začalo až v roku 2017 na Manhattan Beach v Kalifornii a pokračovalo na Novom Zélande spolu s Avatarom 3. Ukončené bolo na jeseň 2020, po viac ako troch rokoch.

Uchvacujúce zábery z filmu Avatar: Cesta vody Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky

Po trinástich rokoch sa diváci konečne dočkali. Avatar: Cesta vody bude mať premiéru 15. decembra 2022, tretí film by mal doraziť do kín na Vianoce 2024 a štvorka o dva roky neskôr, na Vianoce 2026.

Avatar: Cesta vody preskúma neznáme časti Pandory a zameria sa na podmorský život planéty, kde v oceáne medzi útesmi žijú Metkayinovci, ktorí sú ústrednou komunitou druhého filmu. Ich vodcom je Tonowari, ktorého stvárňuje Cliff Curtis a súčasťou kmeňa je potápačka Rona v podaní Kate Winslet. Do deja sa vráti aj Sigourney Weaver v postave tínedžerky Kiri, adoptovanej dcéry Jakea a Neytiri.

Avatar: Cesta vody sľubuje vyše trojhodinový filmový zážitok na úplne novej úrovni. Oficiálny dva a pol minútový trailer predvádza úžasné vizuálne efekty pri skúmaní vodnej scenérie na planéte Pandora, ako aj Jakea Sullyho s Neytiri a ich deti. Prináša tiež pohľad na niektoré z nových postáv filmu, vrátane tých, ktoré stvárnili Stephen Lang a Kate Winslet.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #James Cameron #Avatar: Cesta vody