Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Máte radi Toma Hanksa? Stvárni známeho frfloša v americkej verzii švédskeho hitu

Novinka bude mať čoskoro premiéru v slovenských kinách.

03.11.2022 00:00
Muž menom Otto Foto:
Tom Hanks v snímke Muž menom Otto (2023).
debata
november, filmové premiéry Čítajte aj 8 kinotipov na november: Nová marvelovka, disneyovka, romantika aj erotika

Večne nevrlý, zatrpknutý starý frfloš žije snáď v každej štvrti. Spisovateľ Fredrik Backman ho v roku 2012 humorne opísal v knihe Muž menom Ove, ktorý si získal čitateľov na celom svete a bol preložený do dvadsiatich piatich jazykov.

Román sa o tri roky neskôr dočkal aj filmového spracovania. Švédska dojemná tragikomédia o samozvanom strážcovi poriadku, neporiadnych susedoch, túlavom kocúrovi, aute značky Saab a v neposlednom rade o láske, získala dve nominácie na Oscara a množstvo ďalších ocenení. V slovenským kinách mal Muž menom Ove premiéru v roku 2017.

Halloween, filmy, seriály Čítajte aj Tipy na Halloween: Hrôzostrašné príbehy, s ktorými zažijete poriadne zimomriavky

Po úspechu v amerických kinách kúpila práva na sfilmovanie spoločnosť Sony za rekordnú sumu 60 miliónov dolárov. Podľa magazínu Deadline bolo v hre viacero významných hráčov, od veľkých štúdií cez nezávislých producentov až po streamovacie spoločnosti. Po necelých šiestich rokoch sa tak diváci dočkajú americkej verzie tohto švédskeho hitu. Muž menom Ove zmení názov na Muž menom Otto a večne namosúreného dôchodcu si zahrá Tom Hanks.

Tom Hanks ako tvrdohlavý a večne sa sťažujúci... Foto: Sony
Muž menom Otto Tom Hanks ako tvrdohlavý a večne sa sťažujúci frfloš v snímke Muž menom Otto (2023).

Snímka sa natáčala začiatkom tohto roka v okolí amerického mesta Pittsburgh. Režisérom filmu je Mark Foster (Svetová vojna Z, Hľadanie Krajiny – Nekrajiny, Quantum of Solace) a popri Tomovi Hanksovi, ktorý bude najväčším lákadlom pre divákov, sa vo filme predstavia herci Mariana Treviño, Rachel Keller a Manuel Garcia-Rulfo. V slovenských kinách bude mať premiéru v januári budúceho roka.

Pozrite si trailer novinky Muž menom Otto s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe:
A takto stvárnil Rolf Lassgård hlavnú úlohu v snímke Muž menom Ove, ktorý sa v slovenských kinách premietal v roku 2017:

Muž menom Ove nie je jediným európskym filmom, po ktorom Hollywood siahol. Svoj remake už majú Nedotknuteľní s Bryanom Cranstonom, Jack Nicholson si zahrá v novom spracovaní snímky Toni Erdmann a z Willa Ferrella bude Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry