Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

8 kinotipov na november: Nová marvelovka, disneyovka, romantika aj erotika

Sychravý november je ako stvorený na návštevu kina, kam dorazí viacero zaujímavých titulov.

01.11.2022 06:00
november, filmové premiéry Foto:
debata

Čierny panter: Navždy Wakanda

Najnovšia marvelovka Čierny panter: navždy Wakanda sa vracia do výnimočného sveta Wakandy, kde komunita oplakáva odchod svojho kráľa. Kráľovná Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Florence Kasumbová) musia bojovať, aby ochránili svoj národ pred svetovými mocnosťami po smrti kráľa T’Challu. Spoja sa s Vojnovým psom Nakiou (Lupita Nyong’o) a Everettom Rossom (Martin Freeman), aby spoločne vydláždiť novú cestu pre kráľovstvo Wakanda.

Film sa vydá do úchvatnej podmorskej civilizácie Talokan, ktorá vzišla zo starobylého mayského spoločenstva. Fiktívny svet odráža, ako sa mohla v priebehu času meniť a vyvíjať skutočná komunita, ktorá bola nútená žiť pod vodou oddelená od zvyšku svojho národa a kultúry. V úlohe Namora, kráľa skrytého podmorského národa, sa prvýkrát predstaví Tenoch Huerta.

Menu

Mladý pár Margot (Anya Taylor-Joy) a Tyler (Nicholas Hoult) prichádza do luxusnej reštaurácie, kde celosvetovo preslávený šéfkuchár Julian (Ralph Fiennes) pripravuje pre vybraných hostí bohaté degustačné menu. Patrične vystrojený personál servíruje hosťom jedlá od výmyslu sveta, postupne sa však pri každom stole sa zvyšuje napätie, hustne atmosféra a navonok sa začnú vyplavovať tajomstvá. Pomaly začína byť zjavné, že šéfkuchár pripravil toto menu do detailov, aby celý večer vyvrcholil až do šokujúceho finále.

Bones and all

Život mladej Maren komplikuje zvláštna potreba, ktorou trpí od detstva. Vyčíta si, že sa jej kvôli čudesným chúťkam na ľudské mäso rozpadla rodina a má množstvo otázok. Rozhodne sa vypátrať svoju odcudzenú matku a na ceste spoznáva charizmatického mladíka menom Lee, ktorý má rovnakú potrebu ako ona sama. Zaľúbia sa do seba až do špiku kostí a vydajú sa na cestu Amerikou osemdesiatych rokov. V dráme s prvkami hororu hrajú Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance, Michael Stuhlbarg, Francesca Scorsese a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry