Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec stopky pre Willa Smitha. V novom filme budú tiecť pot, krv a slzy

Snímka Emancipation (Oslobodenie) bude mať premiéru v decembri.

08.10.2022 06:00
Will Smith, Emancipation (Oslobodenie) Foto:
debata
black panther, čierny panter, Čítajte aj Smutný pohľad na smrť superhrdinu: Marvel valcuje s novými zábermi na ďalší film

Mal to byť jeden z horúcich kandidátov na Oscara, spoločnosť Apple však premiéru najnovšieho filmu v hlavnej úlohe s americkým hercom Willom Smithom radšej pozdržala. Stalo sa tak potom, čo dal Smith tento rok v marci na odovzdávaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi. Film Emancipation (Oslobodenie) sa nakoniec dostane do kín až v decembri.

Will Smith v snímke Emancipation (Oslobodenie). Foto: Apple TV+
Will Smith, Emancipation (Oslobodenie) Will Smith v snímke Emancipation (Oslobodenie).

Situáciu komplikuje aj fakt, že herec dostal za svoje správanie od organizátorov Oscarov trest, ktorým je, že nesmie desať rokov chodiť na ceremóniu udeľovania najslávnejších filmových cien ani inej akcie americkej filmovej akadémie.

Snímka, ktorá rozpráva príbeh otroka, ktorý utiekol z plantáže v Louisiane a musí sa postaviť svojim prenasledovateľmi, pochádza z produkcie Apple TV+. Vo vybraných kinách bude mať premiéru 2. decembra, streamovacia spoločnosť Apple TV+ ju zverejní o týždeň neskôr, 9. decembra.

Možnosť pozrieť si film už mali počas uplynulého víkendu vo Washingtone účastníci konferencie o afroamerickej komunite organizovanej asociáciou brániacou práva černošských obyvateľov NAACP. Herec sa premiéry osobne zúčastnil a tiež prehovoril na pódiu.

„Toto bol najťažší film, aký som kedy natočil," napísal Smith v príspevku na Instagrame. „Krv, pot a slzy… DOSLOVA! Sláva spoločnosti Apple, ktorá zdvojnásobila (a strojnásobila) svoj záväzok doručiť svetu tento epický príbeh.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Will Smith na Oscaroch fyzicky aj slovne napadol komika Chrisa Rocka kvôli vtipu o vzhľade jeho manželky Jady Pinkett-Smith, ktorá trpí alopéciou a má vyholenú hlavu. Keď Rock zažartoval, že sa teší na jej rolu v pokračovaní filmu GI Jane, kde mala hlavná postava stvárnená Demi Moore tiež veľmi krátky zostrih, Smith vstal zo svojho miesta a na pódiu v priamom prenose moderátora udrel do tváre. Potom naňho ešte z publika dvakrát zareval „neber si do svojej hnusnej huby meno mojej ženy!“. Za svoje správanie sa následne na druhý deň ospravedlnil a označil ho za neprijateľné. A odvtedy sa na verejnosti príliš neukazoval.

Herec Will Smith, víťaz Oscara v kategórii... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
94th Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party Herec Will Smith, víťaz Oscara v kategórii najlepší mužský herecký výkon s celou rodinou - zľava: manželka Jada Pinkett Smith, dcéra Willow Smith a synovia Jaden Smith a Trey Smith na párty magazínu Vanity Fair.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Will Smith #Apple TV Plus