Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

O Pandoru je stále záujem. Avatar dokazuje, že je kráľom kín

Návštevnosť obnovenej premiéry Avatara je dobré znamenie pre uvedenie pokračovania v decembri.

02.10.2022 06:00
AVATAR Foto:
Hlavné hviezdy filmu Avatar: Jake Sully, ktorému hlas prepožičal Sam Worthington a Neytiri s hlasom Zoe Saldana.
debata
filmy október 2022 Čítajte aj 8 kinotipov na október: Halloweensky horor, nový superhrdina aj kórejský fenomén

Hoci od uvedenia filmu Avatar do kín uplynulo už 13 rokov, pozoruhodný svet Pandory má stále svojich fanúšikov. V očakávaní pokračovania Avatar: Cesta vody, ktoré príde do kín v polovici decembra, uviedol Disney znovu pôvodný film v 3D formáte s remastrovaným obrazom a zvukom.

Sci-fi epos režiséra a autora scenára Jamesa Camerona je najúspešnejším filmom v histórii s celosvetovým predajom vstupeniek za 2,75 miliardy dolárov pri rozpočte 237 miliónov dolárov. Získal deväť nominácii na Oscara, vrátane najlepšieho filmu a réžie, na ocenenie premenil tri – za najlepšiu kameru, výpravu a vizuálne efekty.

Trailer obnovenej premiéry Avatara:

Od minulotýždňového návratu si Avatar pripísal na konto ďalších 50 miliónov dolárov, čo sa počas premiérového víkendu v postpandemickej dobe nepodarilo mnohým filmom. V prípade snímky, ktorá má 13 rokov a ľudia si ju môžu pozrieť doma, je to solídny úspech. „Teraz sme už v inom svete, kde fantasy priestoru dominujú superhrdinovia. Výsledky premiérového víkendu Avatara sú preto dobrým znamením pre oveľa významnejšie uvedenie pokračovania v decembri,“ uviedol Shawn Robbins, hlavný mediálny analytik portálu BoxOffice.com.

Pokračovanie príbehu členov kmeňa Na’vi z bájnej planéty Pandora príde po viacerých odkladoch do kín v polovici decembra. Režisér James Cameron sľúbil, že Avatar: Cesta vody „otestuje hranice toho, čo kino dokáže“. V prípade Camerona, ktorý má okrem Avatara na konte aj Titanic či Terminátora, to nie sú nereálne prísľuby. Ďalšie tri pokračovania Avatara by potom mali prichádzať do kín v dvojročnej periodocite.

Trailer snímky Avatar: Cesta vody, ktorá bude mať premiéru v kinách v polovici decembra:
Sigourney Weaverová má vo filme Avatar: Cesta...
+12Sigourney Weaver hrá tínedžerku Kiri, pretože...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #návštevnosť kín