Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: 8 kinotipov na október: Halloweensky horor, nový superhrdina aj kórejský fenomén

Halloween končí

Michael Myers, pracovitý zabijak s bielou maskou, mnohokrát prežil vlastnú smrť. Teraz však príde aj na neho. Aspoň to sľubujú tvorcovia posledného dielu slávnej hororovej ságy, ktorej finále vstupuje do kín pod názvom Halloween končí.

Vyše štyridsať rokov sa Michael Myers márne snaží pripraviť o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Napriek tomu, že počet jeho obetí pripomína telefónny zoznam, Laurie sa vždy podarilo uniknúť. Z roly bezbrannej čakateľky na smrť sa navyše počas rokov zmenila na neohrozenú bojovníčku, ktorá vie, že najlepšou obrannou je útok. Napriek tomu, že na Michaela pripravila mnoho pascí a niektoré z nich dokonca úspešne sklapli, vyriešiť problém raz a navždy sa jej zatiaľ nepodarilo. Lenže aj to sa musí raz skončiť, rovnako ako Halloween.

„Natočili sme koniec, ktorý nenechá nikoho chladným. Niekoho nahnevá, niekoho dojme, ale hlavne je to úplne dokonalá bodka,“ sľubuje herečka Jamie Lee Curtis. „Je to posledný obrázok Laurie Strode po 44 rokoch, ktoré som s ňou prežila. Bolo mi skvele a verím, že skvele bude aj divákom. Myslím, že budú šalieť,“ dodáva.

Príbeh hororu sa odohráva štyri roky po tragických udalostiach, ktoré mestečko Haddonfield a Laurinu rodinu postihli vo filme Hallowen zabíja. Ocitneme sa v súčasnosti, kde okrem zabijaka s maskou budú mestečko terorizovať aj „nočné mory“, ktoré posledné dva roky všetci dobre poznáme.

Diablova korisť

Podľa správ z Vatikánu sa v posledných rokoch výrazne zvýšil výskyt posadnutí démonom. Katolícka cirkev preto opäť začala vybraných kňazov zaúčať do tajov posvätného obradu exorcizmu. Príbeh filmu Diablova korisť sa odohráva v jednej z takýchto škôl, ktoré tvoria obrannú líniu ľudstva proti silám večného zla.

Hoci vyháňanie diabla bolo vždy výsadou mužov – kňazov, mladá sestra Ann je hlboko presvedčená, že exorcizmus je jej poslaním. Keď jej mentor, starší profesor, potvrdí, že má naozaj zvláštny dar spoznať zlo, stane sa prvou mníškou, ktorá dostane šancu absolvovať tajomný rituál.

Keď vyjde najavo, že s temnými silami už mala do činenia aj v minulosti, jej vlastná duša sa ocitne v nebezpečenstve. Počas trýznivých stretnutí s jedným z najviac narušených pacientov školy sa ocitne tvárou v tvár démonickej sile, ktorá zamorila školu a má záhadné väzby na jej vlastnú minulosť. Vtedy si naplno uvedomí silu zla i svoje vlastné prekvapivé schopnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry