Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pastva pre oči! Netflix predstavuje nový dychberúci film s hviezdnym obsadením

Novinka The School for Good and Evil (Škola dobra a zla) má ambíciu vyplniť hluché miesto po Harrym Potterovi.

22.10.2022 06:00
škola dobra a zla, Foto:
Nový magický svet sa na Netflixe predvedie od 19. októbra.
debata (1)
chatári, Čítajte aj Markizácky nový seriál už klope na dvere! Vieme, kedy odštartuje a takto bude vyzerať

Netflix má ambíciu čoraz viac suplovať veľké blockbustery v kinách. Najnovšie chňapol po knižnej sérii od Somana Chaininiho, ktorý vytvoril netradičný magický svet, kde proti sebe stoja úhlavní nepriatelia. Existuje škola, kde na jednej pôde učia mladých svojmu remeslu. Nadprirodzený svet to má vopred dané, kto bude zlý a kto dobrý. Ale je to tak naozaj. Čo, ak niekto, kto mal byť dobrý, tak mu učaruje temnota?

seriály Čítajte aj Poznáme dátumy finále všetkých seriálov! Viaceré sa vrátia už v budúcom roku

Sophie a Agatha, „dve stratené a najlepšie kamarátky, ktoré spája to najnepravdepo­dobnejšie. Sophie, zlatovlasá krajčírka, sníva o tom, že unikne zo svojho pochmúrneho života a stane sa princeznou, zatiaľ čo Agatha so svojou pochmúrnou a nezvyčajnou matkou má predpoklady stať sa skutočnou čarodejnicou.

Kamarátky sa ocitnú v škole dobra a zla, ale veci sa okamžite zvrtnú, keď Sophie umiestnia do Školy zla, ktorú vedie Charlize Theron „okúzľujúca a s jedovatým jazykom“ Lady Lesso, a Agatha je poslaná do Školy dobra, ktorú vedie láskavá profesorka v podaní Kerry Washingtona.

markíza, logo, Čítajte aj Markíza čoskoro spustí náhradu za Oteckov, takúto slovenskú verziu seriálu by ste nečakali

„Iba bozk pravej lásky môže zmeniť pravidlá a poslať dievčatá do ich správnych škôl a osudu,“ uvádza sa v oficiálnom anotácii. „Ale keď sa opäť objaví temná a nebezpečná postava s tajomnými väzbami na Sophie a hrozí, že zničí školu a celý svet, jediná cesta k šťastnému koncu je najprv prežiť ich skutočný život.“

Film sa pýši zaujímavým hereckým obsadením, ktoré dopĺňa Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Jamie Flatters, Kit Young, Peter Serafinowicz, Rob Delaney, Mark Heap, Patti LuPone a Rachel Bloom, ale aj rozprávkovými vizuálnymi efektami. Škola dobra a zla je dostupná od 19. októbra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #televízna sezóna 2022/2023 #Škola dobra a zla