Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenechajte si ujsť! Jessica Chastain a Eddie Redmayne v smrtiacej hre na mačku a myš

Triler založený na skutočných udalostiach prinesie príbeh šialeného sériového vraha.

25.09.2022 06:00
The Good Nurse, Dobrá sestra Foto:
Držitelia Oscara Jessica Chastain a Eddie Redmayne stvárňujú hlavné úlohy v trileri Dobrá sestra (The Good Nurse).
debata
Neboj sa, zlatko Čítajte aj V dokonalom svete nie je všetko také, ako sa zdá. Vo filme Neboj sa, zlatko sa zmení na nočnú moru

Príbeh muža považovaného za najplodnejšieho sériového vraha, ktorého médiá prezývali „anjel smrti“, už zaznamenala história v dokumente a minisérii. Teraz prichádza spracovaný vo vražednom trileri Dobrá sestra (The Good Nurse). Chladný a cynický film, ktorý cez hrôzy vyrozpráva príbeh veľmi zlého človeka, bude mať na Netflixe premiéru v stredu 26. októbra.

Blonde, Ana de Armas Čítajte aj Najodvážnejší pohľad na príbeh Marilyn Monroe už čoskoro na Netflixe

Ošetrovateľ Charlie Cullen bol dobrý syn, manžel a otec, dobrý priateľ a oddaný ošetrovateľ. Bol však zapletený do smrti najmenej 300 pacientov – priznal sa k 40 vraždám – čo z neho urobilo najplodnejšieho vraha v americkej histórii. Jeho vražedná kariéra trvala šestnásť rokov a prešla deviatimi nemocnicami v New Jersey a Pensylvánii. V hlavných úlohách mrazivého príbehu sa predstavia držitelia Oscara Jessica Chastain a Eddie Redmayne.

Jessica Chastain stvárňuje preťaženú slobodnú matku Amy, ktorá pracuje ako zdravotná sestra v nemocnici na náročných nočných smenách. Zápasí so život ohrozujúcou srdcovou chorobou, ktorú sa snaží skryť, no naráža na svoje fyzické limity. Keď na oddelenie príde empatický ošetrovateľ Charlie (Eddie Redmayne), pre Amy sa stáva neskutočnou pomocou.

Počas dlhých nocí v nemocnici medzi nimi vznikne silné a oddané priateľstvo a obaja sa zblížia aj mimo práce. Po sérii záhadných úmrtí pacientov sa však začne vyšetrovanie, ktoré ukáže, že Charlie je hlavným podozrivým. Amy je po zistení, že jej priateľ z práce je sériový vrah, donútená v smrtiacej hre na mačku a myš riskovať svoj život a bezpečnosť svojich detí, aby odhalila pravdu.

Dánsky režisér Tobias Lindholm a scenáristka Krysty Wilson-Cairns sa zamerali nielen na samotného Charlieho, ale aj na systém, ktorý ho chránil. Mrazivý triler je založený na skutočných udalostiach a vychádza z knihy Charlesa Graebera z roku 2013 Dobrá sestra: Skutočný príbeh medicíny, šialenstva a vraždy.

Snímka Dobrá sestra mala premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.
Eddie Redmayne a Jessica Chastain na premiére... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2022 TIFF - "The Good Nurse" Premiere Eddie Redmayne a Jessica Chastain na premiére filmu Dobrá sestra v Toronte.
zväčšiť Držitelia Oscara Jessica Chastain a Eddie... Foto: Netflix
Dobrá sestra, The Good Nurse Držitelia Oscara Jessica Chastain a Eddie Redmayne stvárňujú hlavné úlohy v trileri Dobrá sestra (The Good Nurse).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Jessica Chastain #Eddie Redmayne #Dobrá sestra