Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Romantická gangsterka z Lučenca? Film Čierne na bielom koni sľubuje svojrázny humor

Pozrite si trailer slovenskej filmovej novinky.

11.09.2022 06:00
Čierne na bielom koni Foto:
Režisér Rasťo Boroš nakrútil romantickú gangsterku Čierne na bielom koni.
debata
SVETLONOC, Natalia Germani Čítajte aj Do kín mieri päť slovenských a českých filmov. Oceňovaný Svetlonoc aj veľkofilm Jan Žižka

Režisér Rasťo Boroš (film Stanko, seriály 1890 a Labyrint) nakrútil romantickú gangsterku v hlavnej úlohe s Milanom Ondríkom, ktorá sľubuje svojrázny humor a plno nečakaných dejových zvratov.

Príbeh sa odohráva v regiónoch Novohrad a Malohont, krajine nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Film vyrozpráva osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia „Stačí podpísať!“

Na čele filmových dobrodruhov, ktorí sa zahrávajú s peniazmi a komplikujú si spokojný život láskou, sú Bandy Koháry (Milan Ondrík) a Lučáno Ármin Wámbéry (Attila Mokos). Spolu s naivným Zsoltim Bófantim (Tomáš Mischura) kvôli túžbe po šťastí čoraz viac narážajú na nepísané pravidlá malomestského organizovaného zločinu.

Milan Ondrík ako Bandy Koháry vo filme Čierne... Foto: Continental film
Čierne na bielom koni Milan Ondrík ako Bandy Koháry vo filme Čierne na bielom koni.

Práve do Lučenca a Rimavskej Soboty zavíta dvojica dravých finančných žralokov z Brna Vincenc Draxl a Silvestr Sonntag (Petr Vaněk a Tomáš Jeřábek), ktorí síce prišli na rutinnú pracovnú cestu, ale veľmi rýchlo pochopia, že mestečká na juhu Slovenska nie sú finančným centrom Londýna, a robiť v nich biznis sa vymyká všetkým pravidlám z motivačných príručiek pre úspešných obchodníkov.

Všetko ešte skomplikuje láska k miestnym kráskam – Csille alias Katona Kitty (Rebeka Poláková) a anjelsky nevinnej Janke (Jana Kovalčíková), nad ktorými drží ochrannú ruku obávaný pán Lučenca Šani Pataki (Zoltán Mucsi).

Záber z filmu Čierne na bielom koni. Foto: Continental film
Čierne na bielom koni Záber z filmu Čierne na bielom koni.

Film scenáristu, režiséra a producenta Rasťa Boroša má za sebou predpremiérové testovacie uvedenie na Letnom filmovom festivale 4 živly v Banskej Štiavnici. Slovensko bude reprezentovať aj na viacerých festivaloch po celom svete. Snímku prinesie 13. októbra do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Septembrové filmové premiéry. Čítajte aj Septembrové kinohity: Romantika s Clooneym a Roberts aj fantasy s Tildou Swinton

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenský film #filmové premiéry