Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Martin Škrtel bude mať svoj film. Pozrite si prvý teaser

Dokumentárny film priblíži nielen jeho profesionálnu kariéru, ale aj dobre strážené súkromie.

21.08.2022 06:00
Martin Škrtel, foto z filmu Foto:
Záber z filmu o Martinovi Škrtelovi.
debata

Martin Škrtel patrí medzi najväčšie mená slovenskej futbalovej scény. Bývalý obranca a tiež kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie sa stal štyrikrát futbalistom roka a svojho času bol najdrahším slovenským futbalistom. V máji tohto roka ukončil svoju úspešnú profesionálnu kariéru ako hráč FC Spartak Trnava v najvyššej domácej lige.

profesor, druhá šanca, priznanie, Čítajte aj Veľké finále je tu! Nastal čas vybrať najlepší slovenský seriál sezóny

Jeho talent a životný príbeh spracoval režisér Peter Větrovský v dokumentárnom filme, v ktorom ho predstaví nielen počas jeho profesionálnej kariéry, ale aj v dobre stráženom súkromí.

„Na Martinovi ma fascinuje to rozdelenie pováh – na ihrisku je to buldog, nepozerá doprava, doľava, bráni svoj tím. V súkromí je to mimoriadne slušný chlap, ktorý miluje svoju rodinu a s ktorým sa skvelo spolupracuje,“ vysvetľuje Větrovský, ktorý už ma konte dokumenty o Attilovi Véghovi a českej legende Janovi Kollerovi.

Jan Koller Čítajte aj Do kín mieri dokument o futbalovej legende. „Český Honza“ má unikátny životný príbeh

„Moja kariéra bola dlhá, mala viaceré etapy a záleží mi na tom, aby vo filme boli. Ale bude tam aj veľa zo súčasnosti, z toho, ako žijem teraz,“ hovorí o filme Škrtel, ktorý uplynulý víkend premiérovo nastúpil za FK Hajskala Ráztočno, futbalový klub ôsmej ligy vo svojej rodnej obci.

K ponuke na nakrútenie filmu pristupoval opatrne, režisérov prístup si ho však získal: „Nikdy som nebol ten, čo prezentuje svoje súkromie, dosť som si ho strážil. Keď sme si však s režisérom vysvetlili, čo čakať jeden od druhého, ťapli sme si.“

zväčšiť Martin Škrtel s rodinou na premiére filmu Jan... Foto: Continental film
Martin Škrtel s rodinou Martin Škrtel s rodinou na premiére filmu Jan Koller.

Tvorcovia predstavili celkom prvý teaser filmu. Začína sa archívnymi zábermi zo Škrtelovho úspešného liverpoolskeho obdobia, ale naznačuje, že sa nebude vyhýbať ani tienistým stránkam športovcovej kariéry. Popri profesijných úspechoch dostane v snímke priestor aj rodina a blízki, vďaka ktorým sa slovenský futbalový talent mohol dostať tak ďaleko.

Práce na filme budú pokračovať v najbližších mesiacoch. Filmári navštívia miesta, na ktorých ako hráč pôsobil a vyspovedajú množstvo jeho blízkych. Snímka nazvaná jednoducho – Martin Škrtel – príde do kín budúci rok, uvedie ju distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #filmové premiéry