Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Už tu s nami nie je 45 rokov – na výročie úmrtia Elvisa Presleyho premietnu kiná trhák Elvis

Jedna z najväčších ikon svetovej populárnej hudby zomrela 16. augusta 1977.

16.08.2022 06:00
Elvis, Austin Butler Foto:
Záber z filmu Elvis.
debata

Jedna z najväčších ikon svetovej populárnej hudby zomrela 16. augusta 1977. Elvis Presley bol hudobníkom, ktorého milovali davy a ktorý navždy ovplyvnil smer, akým sa hudba uberala. Pri príležitosti smutného výročia sa aj slovenské kiná zapojili do celosvetovej výzvy, v rámci ktorej vrátili do programov tohtoročný životopisný film Elvis. Premiéru mal v koncom júna tohto roka.

elvis, austin butler Čítajte viac Dostal ho na vrchol a potom ho zničil. Príbeh Elvisa, ako ste ho ešte nikdy nevideli

Snímku nakrútil režisér Baz Luhrmann, veľký fanúšik Elvisa Presleyho a tvorca filmov Moulin Rouge či Veľký Gatsby. Vo filme o kráľovi rock-and-rollu sleduje legendárneho hudobníka od vzostupu k sláve až po jeho neslýchaný úspech. Nahliadol do zákulisia života Elvisa Presleyho, ktorého stvárnil Austin Butler, a tiež do vzťahu s hudobníkovým záhadným manažérom – plukovníkom Tomom Parkerom v podaní Toma Hanksa.

zväčšiť Austin Butler ako Elvis Presley a Tom Hanks ako... Foto: Continental film
Elvis, plukovnik Parker, Austin Butler, Tom Hanks Austin Butler ako Elvis Presley a Tom Hanks ako plukovník Butler vo filme Elvis.

Ich spolupráca trvala viac ako dvadsať rokov a Presley sa vďaka nej dostal až na vrchol kariéry, aby navždy zmenil podobu populárnej hudby. Kľúčovou osobou na tejto ceste však bola aj žena jeho života a neskoršia manželka – Priscilla Presley. Ako sa spoznali? A ako sa darilo ich vzťahu odolávať búrlivému životu v šoubiznise?

Na tieto a ďalšie otázky odpovedá film, ktorý od svojej júnovej premiéry zarobil viac ako 250 miliónov dolárov, čo ho robí druhým najúspešnejším životopisným filmom o hudobnej legende.

zväčšiť Záber z filmu Elvis. Foto: Continental Film
Elvis - film Záber z filmu Elvis.

Snímku Elvis, ktorá predstavuje Presleyho v rôznych polohách – ako ho poznáme zo svetových pódií, ale aj takého, aký bol a ako žil v zákulisí za svetlami reflektorov, uvedú kiná v takmer všetkých slovenských mestách opäť v utorok, 16. augusta, v deň 45. výročia úmrtia Elvisa Presleyho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmy #Elvis