Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Film za 100 miliónov dolárov diváci neuvidia. Batgirl je „príšerná“, dostala stopku

Snímka sa zaradila medzi najdrahšie zrušené filmy všetkých čias.

05.08.2022 06:00
batgirl, Foto:
Film Batgirl s Leslie Grace ako Barbarou Gordon nebude nikdy uvedený na trh.
debata

Pripravovaný film Batgirl sa premiéry nedočká. Štúdio Warner Bros takmer hotový projekt zastavilo, hoci už doňho nalialo 100 miliónov dolárov. Premiéru mal mať tento rok.

Filmové štúdio sa rozhodlo, že príbeh zo sveta komiksového Batmana s hlavnou ženskou hrdinkou neuvedie ani na streamovacej službe HBO Max a ani v kinách.

letuška, Čítajte aj Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Najdrahší zrušený film v histórii

Podľa zahraničných médií bol projekt ukončený po investovaní desiatok miliónov dolárov a potom, čo už bolo dokončené natáčanie. Podľa denníka The Guardian sa Batgirl zaradila medzi najdrahšie zrušené filmové projekty všetkých čias.

Dôvody ukončenia takmer hotového projektu neboli spočiatku úplne jasné. Spoločnosť Warner Bros médiám oznámila, že rozhodnutie súvisí s „posunom v stratégii nášho vedenia“ ohľadom HBO Max a komiksového sveta značky DC.

prey, predátor, Čítajte aj August na Disney+: Kultové značky predstavia nové seriály, pribudne aj poriadny krvák

Správa sa objavila po zmene na čele konglomerátu Warner Bros Discovery, ktorého nový šéf David Zaslav kladie dôraz na znižovanie výdavkov, uvádza web The Hollywood Reporter. Zaslav chce preorientovať štúdio na vytváranie kinofilmov namiesto projektov na streamovanie, ako to bolo prioritou bývalého generálneho riaditeľa Warner Media Jasona Kilara. Novému vedeniu veľkorozpočtové filmy vyrobené priamo na streamovanie nedávajú finančný zmysel.

DC vesmír bude bez Batgirl

Zároveň sa objavili informácie o interných pochybnostiach ohľadom kvality snímky. Bulvárny denník The New York Post, ktorý o zrušení premiéry informoval ako prvý, citoval nemenovaný zdroj, ktorý hovoril o veľmi zlých ohlasoch na prvé premietacie testy. V produkčnej spoločnosti údajne panovali obavy, že premietanie „príšerného“ filmu by spôsobilo nenapraviteľné ško­dy.

Do hlavnej úlohy Batgirl bola obsadená nie príliš známa herečka Leslie Grace ako hrdinka Barbara Gordon, po jej boku sa mali objaviť etablované hviezdy Michael Keaton ako Batman, JK Simmons ako Barbarin otec a Brendan Fraser ako záporák Firefly.

zväčšiť Herečka Leslie Grace. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Film Batgirl Herečka Leslie Grace.

Pôvodný rozpočet filmu bol okolo 80 miliónov dolárov, konečné náklady na produkciu však boli vyššie v dôsledku covidových opatrení. Podľa informácií NY Post dokonca presiahli 100 miliónov dolárov. Film The Batman, ktorý mal premiéru v marci, mal rozpočet 185 miliónov dolárov bez marketingových nákladov.

Stopku dostal aj Scooby Doo

Spoločne s Batgirl zrušil Warner Bros aj premiéru animovaného filmu Scoob!: Holiday Haunt zo série o psovi Scooby Doo a jeho priateľoch. Podľa zdrojov amerických médií na jeho produkciu štúdio vynaložilo asi 40 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Batgirl #HBO Max #Warner Bros