Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší "megaškrt" na HBO Max: Najprv film za 90 miliónov, miznú seriály. A teraz?

Filmové štúdio Warner Bros. Discovery, pod ktoré patrí aj HBO Max oznamuje iba škrty. Čím chce prilákať predplatiteľov?

17.08.2022 06:00
batgirl, Foto:
Dokončený film Batgirl dostal stopku. Uvedenia sa nedočká.
debata (1)
Pán profesor, Výnimočná Nikol, Nemocnica Čítajte aj Nemocnici budú konkurovať dva silné seriály. Markíza verí, že budú mať úspech

Počas jarných mesiacov bola oznámená fúzia medzi Warner Bros. a Discovery, vznikla tak nový, silný mediálny konglomerát Warner Bros. Discovery. Pôvodne všetci predpokladali, že z tohto kroku budú ťažiť najmä diváci, ktorým sa enormne rozšíri ponuka programov a relácií dostupných nielen na HBO Max. Stal sa presný opak. Nové vedenie ohlásilo veľké škrty a šetrenie na úrovni troch miliárd dolárov.

rh DSC4707 Čítajte rozhovor Adela Vinczeová: Čím ďalej, tým viac ma pobyt na Instagrame unavuje

Najviac sa to dotklo Európy, ale aj nášho regiónu. Okamžitú stopku dostali lokálne tímy tvorcov a producentov, ktoré nakrúcali unikátne filmy a seriály nielen pre strednú Európu. Diváci sa musia zmieriť s tým, že už neuvidia kvalitnú lokálnu českú a slovenskú produkciu. Dokonca to zašlo tak ďaleko, že diváci neuvidia ani prvý slovenský seriál pre HBO Max. Postupne začali miznú filmy a seriály zo streamovacej platformy a nespokojnosť predplatiteľov začína gradovať.

nemocnica, bárta, Čítajte aj Jojka vracia do hry svoj seriálový valec! Poznáme detaily o novej sérii Nemocnice

Aktuálne prišla ďalšia šokujúca správa. Chystaný blockbuster pre HBO Max Batgirl diváci neuvidia. Pred časom padlo rozhodnutie rozšíriť univerzum Batmana, ale aj Supermana o ženské hrdinky. Kým film Supergirl sa potichu pripravuje, Batgirl mala uzrieť svetlo sveta skôr a mala to byť veľká udalosť. Do snímky sa mal vrátiť aj Michael Keaton ako Batman, ktorý tomuto hrdinovi pred 30 rokmi vdýchol neopakovateľné čaro. Hlavného záporáka si mal zahrať Brendan Fraser, pre ktorého to mal byť veľký návrat do sveta šoubiznisu.

tvoja tvár znie povedome, nové logo, Čítajte aj Porota v markizáckej šou bude iná! Po roku dostala padáka obľúbená herečka

Hlavnú hrdinku mala stvárniť herečka Leslie Grace, dokonca sa uvažovalo, že Batgirl by išla aj do kín. Film bol navyše takmer dokončený a pripravený do vysielania. Nečakanú stopku dostal po viacerých premietaniach u testovacích divákoch. Z tohto vyšiel film veľmi zle a Warner Bros. Discovery sa rozhodlo, že výsledný produkt nemôže ísť von.

Ide tak o ďalšie obrovské zlyhanie DC Comics. Marvel má opäť navrch, keď predstavil prepracovanú stratégiu filmov až do konca roka 2025. Hlavný konkurent – DC Comics – sa stále topí vo vlastnej mizérii a nevie na plátna priniesť overených hrdinov, ktorý by vytvorili jedno veľké prepojené univerzum.

druhá šanca, Čítajte aj Markíza avizuje novinky v najsledovanejšom seriáli! Poznáme dátum štartu novej série

Najnovšia správa hovorí o tom, že predplatitelia HBO Max prídu o ďalší benefit. Spoločnosť mení stratégiu a po pár mesiacoch ruší uvádzanie veľkých filmových blockbusterov 45 dní po premiére v kinách. Takto sa veľmi skoro sa dostali aj k Slovákom filmy ako Matrix Resurretions, Duna alebo najnovší Batman.

Teraz je tomu koniec, filmové štúdio bude individuálne posudzovať jednotlivé filmy a určí im uvedenie na HBO Max. Rozptyl medzi uvedením do kín a streamovacou službou sa bude vo všeobecnosti zväčšovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Discovery #Warner Bros. #Batgirl #HBO Max