Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V dokonalom svete nie je všetko také, ako sa zdá. Vo filme Neboj sa, zlatko sa zmení na nočnú moru

V novom psychologickom trileri Olivie Wilde si sa predstavia Florence Pugh a populárny spevák Harry Styles.

04.08.2022 06:00
Neboj sa, zlatko Foto:
Alice (Florence Pugh) a Jack (Harry Styles) žijú naoko dokonalý život.
debata
Nie, nie (Nope) Čítajte viac Prekvapí, šokuje a vydesí. Majster hororových prekvapení natočil ďalší film

Alice a Jack majú šťastie, že žijú na americkom predmestí v experimentálnom firemnom meste, kde sídlia rodiny, ktorých muži pracujú pre prísne tajný projekt Victory. Firma uspokojuje všetky potreby obyvateľov a ich život je dokonalý.

Psychologický triler Neboj sa, zlatko (Don't Worry Darling) sa odohráva v 50. rokoch minulého storočia v utopickej komunite v Kalifornii, kde zdanlivo nič nemôže narušiť idylický životný štýl luxusnej spoločnosti.

zväčšiť Režisérka Olivia Wilde sa v psychologickom... Foto: Continental film
Neboj sa, zlatko Režisérka Olivia Wilde sa v psychologickom trileri pýta, čo by bolo potrebné, aby ste sa vzdali tohto dokonalého života, čo by ste boli naozaj ochotní obetovať, aby ste urobili to, čo je správne.

Keď sa v tomto raji začnú objavovať trhliny, Alice začína pohlcovať zvedavosť a nemôže sa ubrániť otázkam, čo robia vo Victory a prečo je to také tajomné. Spod atraktívnej fasády začínajú prenikať záblesky hrozivej reality, no nikto okrem suseda jej neverí a sama začína pochybovať o svojom zdravom rozume. Musí sa rozhodnúť, kam až zájde, aby odhalila znepokojujúcu pravdu o tom, čo sa naozaj deje.

„Chcem, aby ste si predstavili život, v ktorom máte všetko, čo by ste mohli chcieť. Nielen materiálne, hmatateľné veci, ako je krásny dom, dokonalé počasie a nádherné autá,“ povedala režisérka Olivia Wilde počas prvého premietania traileru na CinemaCon.

„Ale aj veci, na ktorých skutočne záleží, ako sú skutočná láska a dokonalý partner alebo dôveryhodné priateľstvá,“ dodala a pokračovala: „Čo by bolo potrebné, aby ste sa vzdali tohto dokonalého života? Čo by ste boli naozaj ochotní obetovať, aby ste urobili to, čo je správne?“

zväčšiť Idylický život Alice (Florence Pugh) sa mení na... Foto: Continental film
Neboj sa, zlatko Idylický život Alice (Florence Pugh) sa mení na nočnú moru.

Hlavnú hrdinku Alice stvárňuje Florence Pugh, ktorá je divákom známa z filmov Slnovrat, Malé ženy či Black Widow. Jej manžela Jacka si zahral spevák Harry Styles, jedna z najväčších hviezd súčasného svetového šoubiznisu, ktorý sa už ako herec objavil vo vojnovej snímke Dunkirk či potitulkovej scéne komiksového veľkofilmu Eternals. Vo filme sa ďalej objavia napríklad Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman) či Gemma Chem (Šialene bohatí Aziati, Eternals).

Režisérka Olivia Wilde plánovala stvárniť vo filme hlavnú rolu, až kým si nepozrela mysterióznu drámu Slnovrat (Midsommar), a nebola unesená výkonom Florence Pugh. „Vždy, keď sa objavia nové talenty, je to vzrušujúce,“ povedala pre americký Vogue . Rozhodla sa preto napokon zahrať vedľajšiu úlohu Bunny.

zväčšiť Režisérka Olivia Wilde stvárnila vo filme Neboj... Foto: Continental film
Neboj sa, zlatko Režisérka Olivia Wilde stvárnila vo filme Neboj sa, zlatko vedľajšiu úlohu Bunny.

Olivia Wilde je známa divákom najmä ako herečka, či už zo staršieho seriálu Dr. House alebo z filmov Vymedzený čas, Rivali alebo Ona. Snímka Neboj sa, zlatko je jej druhou, ktorej sa zhostila ako režisérka. Debutovala v roku 2019 komédiou Šprtky to chcú tiež podľa scenára Katie Silberman, ktorá získala ocenenie BAFTA za najlepší pôvodný scenár. Tá je podpísaná aj pod scenárom novinky Neboj sa, zlatko.

Celý film, ktorý tvorcovia označujú ako sexy psychologický triler, vznikol počas pandémie. Hlavné natáčanie sa začalo v Los Angeles koncom októbra 2020 a trvalo do februára 2021.

O dokonalú ilúziu 50-tych rokov sa postarali aj kostýmy od Arianne Phillips, ktorá hercov obliekla tiež v Tarantinovej snímke Vtedy v Hollywoode. Pôvodnú hudbu k filmu zložil britský skladateľ John Powell, ktorý má na konte Oscara za najlepšiu hudbu vo filme Ako vycvičiť draka, podpísaný je aj pod hudbou v snímkach Solo: Star Wars Story alebo napríklad Pán a pani Smithovci.

zväčšiť Keď sa začnú diať divné veci, Alice (Florence... Foto: Continental film
Nebo sa, zlatko Keď sa začnú diať divné veci, Alice (Florence Pugh) začína pochybovať o svojom zdravom rozume. No nikto okrem suseda jej neverí.

Psychologický triler Neboj sa, zlatko čaká svetová premiéra na benátskom festivale krátko po prázdninách, do slovenských kín príde 22. septembra. Na slovenské plátna snímku prinesie distribučná spoločnosť Continental film. Streamovacia platforma HBO Max ju zaradí do svojej ponuky 45 dní po uvedení v kinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Olivia Wilde #Harry Styles #filmové premiéry #Florence Pugh