Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapí, šokuje a vydesí. Majster hororových prekvapení natočil ďalší film

Mysteriózny horor Nie, nie bude mať v kinách premiéru 18. augusta.

02.08.2022 06:00
Nie, nie (Nope) Foto:
Daniel Kaluuya ako Otis Junior nazývaný OJ v sci-fi horore Nie, nie (Nope).
debata
avatar2-7 Čítajte aj Kto je kto v novom Avatarovi? Pozrite sa, ktoré známe tváre sa pripojili

Jeden deň sa uprostred kalifornskej púšte objaví na oblohe „niečo“ a oči senzácie chtivých amatérskych ufológov a záhadológov sa upierajú k oblohe v snahe zachytiť aspoň na chvíľu kúsok lietajúceho taniera.

Beštia Čítajte aj Dovolenka na Safari sa zmení na boj o prežitie. V trileri Beštia sa objaví skutočné monštrum

Na malej konskej farne však dvaja súrodenci zažívajú veci, nad ktorými by ste len neveriacky krútili hlavami a hovorili „Nie,nie“. Farma Haywood Hollywood Horses poskytuje zvieratá podľa potreby pre filmy, televízne programy a reklamy. Jej majiteľ Otis Haywood (Keith David), záhadne zomiera po zásahu guľky podobnej kúsku vesmírneho odpadu, ktorý zasypal pozemok.

zväčšiť Daniel Kaluuya ako OJ v horori Nie, nie... Foto: Universal Pictures
Nope, Nie, nie Daniel Kaluuya ako OJ v horori Nie, nie odohrávajúcom sa na konskej farme v kalifornskej púšti.

Farmu prevezmú jeho dve deti, Otis Junior nazývaný OJ (Daniel Kaluuya) a jeho sestra Emerald (Keke Palmer). Aby vyriešili finančné problémy farmy, predajú kone do neďalekého západného zábavného parku. Čoskoro sú však svedkami tajomného a mrazivého objavu a sú sú nútení s ním bojovať. Bolo to UFO? Alebo existuje racionálnejšie vysvetlenie?

Jordan Peele, majster hororových prekvapení, natočil ďalší mysteriózny film s názvom Nie, nie (v origináli Nope), ktorý vás určite prekvapí, šokuje a vydesí. Tí, ktorí poznajú jeho tvorbu, vedia, že rád porušuje nepísané pravidlá. Podarilo sa mu to v horore Uteč, ktorý získal Oscara za scenár, aj v ďalšom horore My. V oboch filmoch sa miešali klasické vraždy s mysterióznym trilerom a jemnou obžalobou spoločnosti.

zväčšiť Keke Palmer ako Emerald v v sci-fi horore Nie,... Foto: Universal Pictures
Nope, Nie, nie Keke Palmer ako Emerald v v sci-fi horore Nie, nie (Nope).

V prípade filmu Nie, nie režisér prekvapí divákov už tým, že sa rozhodol natočiť časť filmu IMAX kamerami. Najal si na to kameramana Hoyte Van Hoytema, ktorý nakrútil eposy Christophera Nolana ako Dunkirk a Interstellar.

„Scenár som napísal v čase, keď sme sa všetci trochu obávali o budúcnosť kinematografie. Takže som od začiatku vedel, že chcem natočiť skutočný veľkofilm, ktorý si diváci naplno vychutnajú až v kine,“ hovorí režisér. UFO si nepochybne zaslúži veľké plátno, pokiaľ mimozemšťania skutočne „tam vonku“ sú. Alebo by to mohlo byť úplne inak? V prípade filmov Jordana Peelea to nie je nereálne.

zväčšiť Daniel Kaluuya a režisér Jordan Peele pri... Foto: Universal Pictures
Nie, nie, Nope Daniel Kaluuya a režisér Jordan Peele pri natáčaní hororu Nie, nie (Nope).

Horor s rozpočtom 68 miliónov dolárov sa natáčal v Kalifornii, v púšti Agua Dulce na severe Los Angeles. V Spojených štátoch a Kanade zarobil počas otváracieho víkendu okolo 50 miliónov dolárov. Podľa portálu /Film „to možno nie je najlepším filmom Jordana Peeleho, ale je to jeho najpríjemnejší film. Skutočná letná filmová lahôdka, ktorá vynikne na veľkom na plátne, a prináša vzrušenie, zimomriavky, smiech a to najcennejšie – filmovú mágiu.“

V slovenských kinách bude mať premiéru 18. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Jordan Peele