Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel a jeho veľkolepé plány: Filmové megahity a úloha divákov? Priniesť miliardy

Filmový a komiksový gigant má veľkolepé plány! Diváci majú počas najbližších rokov o zábavu postarané. Ich úloha je jasná, priniesť do kina miliardy.

07.08.2022 06:00
Avengers Foto:
Marvel má veľké plány s filmovým, ale aj seriálovým univerzom.
debata
druhá šanca, sestričky, nemocnica, Čítajte aj Pátranie po najlepšom slovenskom seriáli pokračuje! Tieto nemajú šancu vyhrať...

Aj po viac ako desiatich rokov produkcie veľkolepých filmových príbehov sa Marvelu mimoriadne darí. Čo film, to blockbuster, ktorý naplní kasy. Aktuálne na strieborných plátnach prebieha štvrtá fáza MCU (Marvel Cinematic Universe). Tá sa ešte tento rok skončí. Čo to znamená pre fanúšikov? Príchod ďalších filmov, nových superhrdinov, nebudú chýbať ani seriály. Komiksový gigant predstavil ambiciózne plány pre piatu a čiastočne aj šiestu fázu, ktoré skrývajú mnoho prekvapení.

ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Poriadny šok! Najsledovanejšiu lekársku drámu sveta opúšťa hlavná postava

Aktuálne prebiehajúca štvrtá fáza obsahovala filmy: Black Widow, Shang-Chi a Legenda o desiatich prsteňoch, Eternals, Spider-Man: Bez domova, Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva, Thor: Láska a hrom a novembri príde posledný filmový kúsok – Black Panther: Wakanda Forever.

Veľká pozornosť sa zamerala aj seriálové univerzum, ktoré je priamo prepojené s filmami: WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If…?, Hawkeye, Moon Knight, Ms. Marvel, She-Hulk: Neuveriteľná právnička, ktorá sa na Disney+ predstaví 18. augusta.

letuška, Čítajte aj Druhýkrát šialená séria, no čosi tomu chýbalo: Kaley Cuoco však naplno zahviezdila

Už začiatkom budúceho roka sa rozpúta piata fáza. Čo všetko diváci uvidia? Bude to mix filmov a seriálov, teda všetko na čo sú fanúšikovia zvyknutí.

Všetko odštartuje tretí film zo série Ant-Man, nové pokračovanie má podtitul Quantumania, premiéra je stanovená na 17. február 2023. Následne na jar bude mať premiéru jeden z najočakávanejších Marvel seriálov – Secret Invasion, 5. mája 2023 sa s divákmi prídu rozlúčiť Strážcovia galaxie v treťom filme, ten má uzavrieť dej, už teraz je jasné, že pôjde o mimoriadne vtipný, ale aj dojemný film. V lete bude mať premiéru nový seriál Echo, vráti sa aj obľúbený antihrdina Loki s druhou sériou.

Online, internet, dovolenka Čítajte aj Návštevnosť webov: Prvá päťka bez zmeny, Denník N vypadol z top dvadsiatky

Uprostred budúcoročného leta sa vráti aj Captain Marvel vo filme The Marvel, premiéra je stanovená na 28.júl.

Na jeseň 2023 bude mať premiéru nový seriál Ironheart, v novembri sa na filmovom plátne predstaví nová verzia upíra Bladea. Na prelome rokov sa fanúšikovia seriálu Wandavision dočkajú spin-offu o čarodejnici Agathe. Novinka Agatha: Coven of Chaos ukáže jej život pred udalosťami zo seriálu. Na jar 2024 sa do seriálového sveta vráti Daredevil a dostane rovno 18-epizódnu sériu. Tretieho mája 2024 bude mať premiéru nový Kapitán Amerika a štvrtú fázu uzavrie 26. júla 2024 nový film Thunderbolts.

prey, predátor, Čítajte aj August na Disney+: Kultové značky predstavia nové seriály, pribudne aj poriadny krvák

Šiesta fáza ešte nemá uzavreté všetky tituly, no tie najzaujímavejšie sú už známe. Na jeseň 2024 ju odštartuje nová verzia Fantastickej štvorky. Úplné highlighty budú dva nové Avengers filmy! Prvý z nich s podtitulom The Kang Dynasty bude mať premiéru 2. mája 2025, Avengers: Secret Wars sa predstaví 7. novembra 2025.

V rámci šiestej fázy sa očakáva potvrdenie, napríklad, tretieho Doktora Strangea, druhých Eternals, potenciálne piateho Thora, prípadne druhého Shang-Chiho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Marvel #Disney+