Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kevin Spacey je von z hry! Pre obvinenia zo sexuálnych útokov ho vyhodili z historického filmu

Mal hrať kňaza s vysokým morálnym statusom.

15.07.2022 06:00
house of cards Foto:
Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli Dom z kariet stvárnil hlavnú úlohu.
debata (1)

Herec Kevin Spacey prišiel o hlavnú úlohu vo filme o Čingischánovi z dôvodu obvinenia zo sexuálneho útoku vo Veľkej Británii. Informáciu priniesol filmový magazín Variety.

Spacey mal hrať vo filme 1242: Gateway To The West (1242: Brána na Západ) o kňazovi na maďarskom hrade, ktorý sa pokúša zastaviť jednu z mongolských armád počas nájazdov na Európu.

Spacey mal hrať duchovného, no v aktuálnej situácii je pre túto úlohu nevhodným kandidátom.

Producent filmu Bill Chamberlain z Chelsea Pictures pre Variety povedal, že Spaceyho nahradili po tom, čo bol predstaviteľ hlavnej postavy v seriáli House of Cards vo Veľkej Británii obvinený zo štyroch sexuálnych útokov a tiež z toho, že zapríčinil, aby sa jedna osoba zapojila do sexuálnej aktivity bez súhlasu.

RTVS Čítajte aj Koľko nás stojí RTVS? Aké sú náklady na seriály, zábavné šou, spravodajstvo či šport?

V súčasnosti tvorcovia vedú rokovania s novým predstaviteľom hlavnej úlohy.

Spacey vo štvrtok v Londýne vyhlásil, že je nevinný vo všetkých piatich bodoch obžaloby. Pred súd sa postaví 6. júna 2023.

Snímka 1242: Cesta na západ bude nakrútená v anglickom jazyku, režíruje ju Péter Soós a má rozpočet okolo 10 miliónov až 25 miliónov dolárov. Dva mesiace trvajúce nakrúcanie sa má začať 17. októbra.

Kevin Spacey hrá aj v trileri Peter Five Eight, z ktorého ho napriek obvineniam neodvolali.

stranger things, Čítajte aj Toto je jediný seriál, pre ktorý padol Netflix: Takto sa robí prvotriedna televízna zábava

Krátko po tom, čo bol herec obvinený, sa producenti postavili za herca. “Sú takí, ktorí si želajú, aby nehral, no prevyšujú ich fanúšikovia na celom svete, ktorí čakajú, že sa na plátno vráti umelec, ktorého si užívali celé desaťročia,“ uviedli producenti vo vyhlásení.

"Produkcia nemá vedomosť ani komentár k rôznym šíriacim sa obvineniam a verí, že je vecou súdov, aby určili pravdivosť. Peter Five Eight je film pre fanúšikov, ktorým záleží viac na umení ako na škandále.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey #sexuálne obvinenie