Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Toto je desať najdrahších filmov Netflixu. Ich rozpočty sa vyšplhali do závratných výšok

5. Outlaw King

120 miliónov dolárov==== ====

Dobové filmy si vyžadujú veľké rozpočty. Historické kostýmy, masky, stavby, autentické zbrane a ďalšie rekvizity nie sú lacná záležitosť. Keď k tomu pridáte známe tváre v hlavných či vedľajších úlohách, rozpočet sa hneď vyšplhá 120 miliónov dolárov, ani neviete ako. Medzi hereckými tvárami v tomto historickom filme odohrávajúcom sa v 14. storočí, nájdete Chrisa Pinea či Florence Pughovú. Snímka sleduje postavu Roberta Brucea, ktorý sa zmocní škótskeho trónu a vedie húževnaté povstanie v snahe vymaniť sa z nadvlády Anglicka a získať späť nezávislosť krajiny.

4. 6 underground: Tajné operácie

150 miliónov dolárov

Akčný triler, ktorý Netflix nasadil v roku 2019 a v hlavnej úlohe sa predstavil Ryan Reynolds. V tomto filme miliardár predstiera vlastnú smrť a naverbuje medzinárodný tím agentov, ktorý sa vydá na odvážnu a krvilačnú misiu s cieľom odstrániť brutálneho diktátora. Rozpočet sa vyšplhal na veľmi slušných 150 miliónov.

3. Ír (The Irishman)

160 miliónov dolárov

Kriminálna dráma, do ktorej kúpy vo svojich najlepších časoch Netflix investoval 160 miliónov dolárov. V kritikmi uznávanom filme Martina Scorseseho nájomný zabijak Frank Sheeran (Robert De Niro) spomína na tajomstvá, ktoré strážil ako verný člen zločineckého klanu Bufalinových. Veľkou devízou filmu je opäť obsadenie, okrem De Nira si vo filme z mafiánskeho prostredia zahrali Joe Pesci, Al Pacino, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano a mnohí ďalší. Snímka je v prvej desiatke najobľúbenejších (najsledovanejších) filmov na Netflixe.

2. Red Notice

200 miliónov dolárov

Mix akcie a komédie z prostredia medzinárodného zločinu, v ktorom sa strhne naháňačka za najhľadanejším zlodejom sveta. Vo filme hrá trojica aktuálne najvychytenejších hercov Hollywoodu – Dwayne „The Rock“ Johnson, Ryan Reynolds, and Gal Gadotová. Zainvestovať 200 miliónov dolárov sa v tomto prípade naozaj oplatilo, po nasadení koncom roka 2021 sa film stal najpopulárnejšou snímkou Netflixu. Na prvej priečke rebríčka sledovanosti sa drží stále

1.The Gray Man

200 miiónov dolárov

Špionážny triler, ktorý má premiéru na Netflixe 22. júla, má v popredí tri známe herecké tváre. Prvým je Ryan Gosling, pre ktorého je to prvý film po snímke First Man z roku 2018. Chris Evans má v tomto filme prvú väčšiu úlohu od Avengers: Endgame z roku 2019. A tretím je Regé-Jean Page, známy z prvej série Bridgertonu.

Očakáva sa, že akčný triler zaplní miesto po Jamesovi Bondovi, ktorý sa teraz na istý čas sťahuje do ústrania, aby jeho tvorcovia zistili, čo s ním budú robiť ďalšej. Ambiciózny projekt režisérskeho dua bratov Russoovcov pre Netflix ráta s pokračovaním. Je nakrútený podľa série kníh o bývalom agentovi CIA s utajenou identitou, ktorý pracuje ako profesionálny zabijak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix