Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je desať najdrahších filmov Netflixu. Ich rozpočty sa vyšplhali do závratných výšok

Ešte donedávna najväčší streamer nešetril. V niektorých prípadoch sa investícia aj vrátila...

18.07.2022 06:00
kolaz netflix Foto:
Tri z desiatky najdrahších filmov Netflixu: Red Notice, Outlaw King a Gray Man.
debata

Netflix je známy tým, že do tvorby vlastných titulov investuje horibilné sumy s cieľom byť celosvetovou jednotkou medzi streamovacími platformami. Filmy, ktoré sú distribuované výhradne pod hlavičkou Netflixu, si môžu dovoliť rozpočty, o ktorých sa iným filmárom ani nesnívalo. Tie najdrahšie filmy na Netflixe majú rozpočty ako veľké hollywoodske kinohity.

Zlatý vek Netflixu sa po oznámení odlivu predplatiteľov v prvom kvartáli roka 2022 skončil. Nastalo rušenie projektov, prepúšťanie zamestnancov a najväčší streamer musel bleskovo zracionalizovať svoj rozhadzovačný prístup. Ale zdá sa, že si vedenie iba vymedzilo priority, na veľkých projektoch sa stále nešetrí. O niekoľko dní Netflix vypustí do sveta najdrahší film vo svojej histórii, ktorý plánuje poňať ako začiatok série. Onedlho má v pláne na financovanie svojich veľkých projektov podporiť prostriedkami z reklamných brejkov, ktoré chce Netflix čím skôr zaviesť, aby tak mohol znížiť výšku predplatného pre tých, ktorým reklama neprekáža. Najnovšie sa Netflix spojil s Microsoftom, aby mu pomohol tento plán zrealizovať.

Netflix Čítajte viac Netflix má novinku ohľadom nového predplatného. Dal sa dohromady s technologickým gigantom

Pozrite si, ktoré filmy zo sekcie Netflix Originals patria k tým najdrahším.

10. Armáda mŕtvych (Army of the Dead)

90 miliónov dolárov

Netflix stavil na osvedčeného režiséra akčných filmov Zacka Snydera (Liga spravodlivosti Zacka Snydera, Muž z ocele) ktorý do hlavnej úlohy akčného zombíckeho filmu obsadil Davea Bautistu. Keď Las Vegas zaplavia nemŕtvi, partia žoldnierov staví všetko na jednu kartu, keď sa odhodlá k najväčšej lúpeži v dejinách uprostred karantény. Snímka z roku 2021 bola nakrútená s rozpočtom 90 miliónov dolárov.

9. Polnočné nebo (The Midnight Sky)

100 milliónov dolárov

Sci-fi dráma s pomalo plynúcim dejom, ktorú Netflix predstavil divákom na sklonku roka 2020. Hviezdne obsadenie s Georgeom Clooneym a Felicity Jonesovou odrážalo hviezdne obsadenie a pritiahlo pozornosť. Film bol nakrútený na motívy knihy Lily Brooks-Daltonovej, ktorý režijne zabezpečil samotný Clooney. Vo filme hrá osamelého, zomierajúceho vedca, ktorý sa na stanici na Arktíde snaží kontaktovať astronautov vracajúcich sa domov, že svet postihla celosvetová katastrofa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix