Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Životopis Amy Winehouse má konečne režisérku! Je to žena, ktorá nakrútila Päťdesiat odtieňov šedej

Hraný film financuje speváčkin otec, tentokrát by ho teda nemali očierniť...

12.07.2022 08:50
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse.
debata

Tento mesiac uplynie jedenáste výročie odvtedy, čo vyhasol život mladej britskej speváčky Amy Winehouse. O jej živote a nešťastnom konci boli nakrútené dva dokumenty, pričom jeden z nich získal aj Oscara za najlepší dokumentárny film.

Nápad nakrútiť film vznikol už dávno, ale stále sa projektu nedarilo postaviť na nohy. Vyzerá to, že sa konečne naštartoval a niečo z toho nakoniec bude. V týchto dňoch sa objavili informácie, ktoré dávajú projektu jasnejšie kontúry. Film konečne po rokoch našiel režisérku, ktorá ho z listov scenára prevedie na filmové plátna. Je ňou Sam Taylor-Johnsonová, ktorá nakrútila známu erotickú drámu Päťdesiat odtieňov sivej.

avatar 2, james-cameron Čítajte aj Avatar 2 prekvapí svojou dĺžkou. Režisér James Cameron má pre hejterov jasný odkaz

Snímka sa bude volať Back to Black, rovnako ako druhý a zároveň najznámejší štúdiový album zosnulej speváčky z roku 2006. Zameraný bude na vzostup a tragickú smrť speváčky, ktorá bola podľa britského denníka Guardian blízkou priateľkou režisérky Sam Taylor-Johnsonovej. Na informáciu o tom, kto stvárni hlavnú postavu, si ešte budeme musieť počkať.

Za vznikom film stojí otec zosnulej speváčky Mitch Winehouse. Mal námietky voči oscarovému dokumentu svojho kritika, režiséra Asifa Kapadiu s názvom Amy z roku 2015. Snímka (môžete ju vidieť na Netflixe) vykresľuje speváčkinho otca v negatívnom svetle, ako nezodpovedného a nedbalého rodiča.

jack sparrow, johnny depp, Čítajte aj Disney sa kajá a chce Deppa späť! Ponúka neuveriteľnú sumu, aby bol zas pirát

Na hranom filme o Amy Winehouse sa začalo pracovať tesne po zverejnení oceňovaného dokumentu Amy v roku 2015. Postavu slávnej speváčky mala stvárniť švédska herečka Noomi Rapace, vybratý bol aj režisér, no z projektu napokon vzišlo. Film teraz zastrešuje Studiocanal a financuje ho spoločnosť Amy Winehouse Estate, teda speváčkina rodina, ktorá zdedila celý jej majetok.

Držiteľka Grammy sa preslávila najmä vďaka spomínanému albumu Back to Black, na ktorom boli známe skladby ako Rehab a You Know I’m No Good. Celý svoj dospelý život bojovala so závislosťou od drog a alkoholu, ktorý sa jej v roku 2011 stal osudným. Príčinou smrti vtedy 27-ročnej speváčky bola otrava alkoholom.

Britská režisérka Sam Taylor-Johnson nakrútila štyri celovečerné filmy. Pred erotickým trilerom Päťdesiat odtieňov sivej nakrútila oceňvanú snímku Nanič chlapec (Nowhere Boy) o problematickom detstve Johna Lennona.

Trailer k filmu Päťdesiat odtieňov sivej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amy Winehouse #životopisný film