Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto musíte vidieť! Netflix uvádza svoj najdrahší film. Bude z neho náhrada za Jamesa Bonda?

Rozpočet špionážneho trileru The Gray Man prekonáva aj Top Gun: Maverick.

22.07.2022 06:00
Gray Man, Ryan Gosling Foto:
Ryan Gosling ako Gray Man.
debata

Gray Man je muž, ktorého úlohou je zostať nenápadný. Je to pojem zo špionážneho sveta a tiež názov nového filmu na Netflixe, ktorý má premiéru v piatok 22. júla. Podľa GQ ide o najdrahší film v histórii Netflixu (podobné čísla v tabuľke výdavkov na produkciu má iba Red Notice).

Niekoľko značne vysokých položiek tvoria bezpochyby honoráre vychytených hollywoodskych hercov, ktorými sú Ryan Gosling, Chris Evans a Regé-Jean Page či Ana de Armas.

Finn Wolfhard Čítajte aj Hviezda Stranger Things kuje železo za horúca. Nakrúcanie vlastného filmu je na spadnutie

Nakrútilo ho režisérske duo Joe Russo a Anthony Russo. Bratia, ktorí vo svete veľkofilmov nie sú neznámi. K dispozícii dostali budget vo výške 200 miliónov dolárov, ktorý patrí vo svete televíznych a streamovacích projektov k tým najvyšším. Aj pri filmových projektoch ide o mimoriadne štedrý balík peňazí. Na porovnanie – nedávny kinohit Top Gun: Maverick s Tomom Cruisom mal rozpočet na nakrúcanie 160 miliónov dolárov.

Bratia Russoovci dnes už patria k marvelovským veteránom. Svetu predstavili Avengers: Endgame (2019), Avenger: Nekonečná vojna (2018), Captain America: Občianska vojna (2016) či Captain America: Zimný vojak (2014).

kolaz netflix Čítajte aj Toto je desať najdrahších filmov Netflixu. Ich rozpočty sa vyšplhali do závratných výšok

Projekt, ktorý si vezmú pod patronát, málokedy dopadne ako fiasko. Poslední Avengeri zarobili celosvetovo takmer 2,8 miliardy dolárov a spolu s Avatarom patria k dvom najzárobkovejším filmom všetkých čias.

V príbehu, ktorý je vo svojej podstate akčnou hrou na mačku a myš, sa hlavný hrdina Court Gentry (Ryan Gosling) živí ako profesionálny zabijak. Tento bývalý špičkový agent CIA sa počas plnenia úlohy stane terčom psychotického bývalého kolegu Lloyda Hansena (Chris Evans), ktorý sa ho z neznámych dôvodov snaží zabiť. Court Gentry si uvedomí, že za jeho plánom sa musia skrývať mocní z tých najvyšších miest.

The Gray Man vznikol na základe úspešnej rovnomennej knižnej série od Marka Greaneyho. Netflix verí, že špionážny triler u divákov zaboduje a vznikne z neho nový hit na úrovni Jamesa Bonda. Už teraz ráta s ďalšími pokračovaniami. Materiálu je dosť.

Tu je trailer k filmu The Gray Man:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Evans #netflix #Ryan Gosling #The Gray Man