Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kto je kto v novom Avatarovi? Pozrite sa, ktoré známe tváre sa pripojili

Jedným z prekvapení je charakter, ktorý hrá Sigourney Weaverová. Novou tvárou je aj Kate Winsletová, pozrite sa, ako vyzerá.

30.07.2022 06:00
avatar2-7 Foto:
Krásny svet Pandory na záberoch z filmu Avatar: Cesta vody.
debata

Pred trinástimi rokmi sa zjavil z ničoho nič film, ktorý rozbil všetky rekordy v návštevnosti. Avatar režiséra a autora scenára Jamesa Camerona priniesol divákom na veľké plátna nový svet, vizuálne nablýskaný a dovedený k dokonalosti.

Tento rok po viacerých odkladoch prichádza pokračovanie príbehu, v ktorom sa opäť prenesieme na bájnu planétu Pandora medzi členov kmeňa Na’vi. Prinášame vám galériu fotografií z filmu a z jeho príprav, ako aj trailer a dávku nových informácií o kľúčových postavách, ktoré vo filme účinkujú.

Uchvacujúce zábery z filmu Avatar: Cesta vody Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky

Sam Worthington – JAKE SULLY

V pôvodnom Avatarovi z roku 2009 niekdajší „mariňák“ na vozíku prijme úlohu infiltrovať sa medzi modrých obyvateľov planéty Pandora, kde nachádza exotické formy života. Ako Avatar, ľudská myseľ v mimozemskom tele, sa bude musieť rozhodnúť, či sa vrátiť na Zem a bojovať s tímom špecialistov na zničení Pandory alebo sa zapojí do boja o záchranu nádherného sveta, v ktorom dokáže chodiť a medzi domorodými obyvateľmi našiel lásku.

zväčšiť Jake Sully a Neytiri vo filme Avatar: Cesta vody. Foto: outnow.ch
Avatar Cesta vody Jake Sully a Neytiri vo filme Avatar: Cesta vody.

V pokračovaní Avatara, ktoré prichádza po trinástich rokoch, je už Sully platným členom komunity modrých bytostí Na’vi a okrem toho je otcom. So svojou partnerkou Neytiri vychováva hlúčik detí. Spolu musia čeliť dávnej hrozbe, ktorá opäť prichádza a znova zachrániť planétu.

Zoe Saldaña – NEYTIRI

zväčšiť Zoe Saldana ako Neytiri na zábere z filmu... Foto: 20th Century Studios
avatar cesta vody Zoe Saldana ako Neytiri na zábere z filmu Avatar: Cesta vody.

Stará známa Neytiri má tri deti a k tomu ďalšie adoptívne, ktoré sa snaží vychovať čo najlepšie s ich otcom a jej partnerom Jakeom Sullym.

Sigourney Weaverová – KIRI

zväčšiť Pôvodná podoba Avatara Sigourney Weaverovej v... Foto: 20th Century Studios
Sigourney Weaver, Avatar Pôvodná podoba Avatara Sigourney Weaverovej v kinohite Jamesa Camerona z roku 2009.

Doktorka Grace Augustinová, ktorú stvárnila Sigourney Weaverová (viď fotografia jej pôvodného Avatara), v prvej časti Avatara zomrela. Režisér a scenárista pokračovania James Cameron sa evidentne nechce svojich obľúbených hercov len tak ľahko vzdať. A tak našiel v scenári spôsob, ako svoju obľúbenkyňu, ktorú v minulosti režíroval vo filme Votrelec 2 alebo Pravdivé lži, znovu dostať na plátno. Na Pandoru sa dostane ako tínedžerka Kiri, ktorú si adoptuje Jake Sully spolu s Neytiri. Ako to konkrétne prebehne – ako sa jej myseľ dostane do novej, omnoho mladšej postavy, sa nechajme prekvapiť.

Kate Winsletová – RONAL

zväčšiť Kate Winsletová ako nebojácna a lojálna... Foto: 20th Century Studios
avatar2 kate winslet Kate Winsletová ako nebojácna a lojálna náčelníčka kmeňa Na'vi menom Ronal.

Nebojácna a lojálna náčelníčka kmeňa Na’vi. Kate Winsletová s režisérom Jamesom Cameronom spolupracovala na kinohite Titanic a ten našiel spôsob, ako opäť nakrútiť niečo dohromady.

Pozrite si trailer k filmu Avatar: Cesta vody:

Video

Deti Jakea Sullyho a Neytiri

Biologické deti hlavných hrdinov, ktoré Jake Sully žoviálne nazve „moje modré deti“, sú: Neteyam (Jamie Flatters), Lo’ak (Britain Dalton) a Tuktirey (Trinity Bliss).

Stephen Lang – plukovník MILES QUARITCH

Plukovník Miles Quaritch bol veliteľom bezpečnostných operácií RDA, ktorý v prvom Avatarovi slúžil ako šéf bezpečnosti na Pandore. Vracia sa aj v pokračovaní, vo filme Avatar: Cesta vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #James Cameron #Sigourney Weaver #Avatar: Cesta vody