Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Ukrajine sa nakrúca prvý hraný film od začiatku vojny. Ako súvisí so Spider-Manom?

Ukrajinskí producenti sa spojili a nakrúcajú snímku o žene so superschopnosťami, ktorá zachraňuje chlapca v Buči.

28.06.2022 07:59
The Day I Met Spiderman Foto:
Deň, keď som stretla Spider-Mana.
debata (1)

Po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu 24. februára sa na Ukrajine zastavila filmová produkcia. Filmári sa preorientovali a začali predovšetkým dokumentovať zločiny spáchané ruskými vojskami. No v máji sa začal nakrúcať aj prvý hraný film.

Ako uvádza Deadline, ide o snímku Deň, kedy som stretla Spider-Mana a je to príbeh dobrovoľníčky pomáhajúcej vo vojne, ktorá objaví, že má nadprirodzené schopnosti. Snímku nakrúca Mamas Production na severe Ukrajiny, v okolí Kyjeva, Ľvova a Irpinu.

kolaz, netflix jul Čítajte aj Ryan Gosling v očakávanom akčnom trileri na Netflixe! Júl ale inak bude hlavne o romantike

Hlavná hrdinka filmu so superschopnosťami vo filme zachráni budúcnosť chlapca z Buče. Na predmestí Kyjeva podľa fotografických aj video dôkazov ruské sily systematicky vyvraždili civilistov, keď odchádzali z mesta.

Film koprodukuje Organizácia ukrajinských producentov (OUP) a AMO Pictures. OUP bola založená v marci a tvorí ju sedem ukrajinských producentov. Poslaním spoločnosti je natáčať dokumentárne filmy a hrané filmy o ruskej agresii proti Ukrajine.

Režisérka Eva Strelniková povedala, že film bude hovoriť k publiku zrozumiteľným jazykom.

„Byť prvým na vojnou zničenej Ukrajine, ktorý nakrúti hraný film, je pre OUP výzva. Pôvodne bola organizácia zameraná na natáčanie dokumentárnych filmov,“ uviedla Alla Lipovetska, spoluzakladateľka OUP a Mamas Production. Spolu s kolegami z novozaloženej produkčnej spoločnosti združujúcej skúsených producentov už riešia distribúciu a film by chceli uviesť na streamovacích službách, v kinách a filmových festivaloch na jeseň 2022.

westworld, aaron paul, Čítajte aj Zatajený dych! Seriálový megahit je späť a nikto netuší, o čom bude nová séria

Jedným z koproducentov filmu je Anton Skrypets, ktorý vytvoril aj koncept snímky. „Možno poznáte príbeh Petra Parkera, ktorý sa stal Spider-Manom. Možno ste už počuli príbeh o Bruceovi Wayneovi, ktorý mal oblečený kostým Batmana. Povieme vám príbeh dobrovoľníčky, ktorá cítila vnútornú superschopnosť,“ povedal.

„Toto je prvý celovečerný film o vojne veľkého rozsahu v roku 2022,“ povedal šéf AMO Pictures Anatolij Dudinskij. „Ako spoločnosť v kreatívnom sektore veríme, že náš národ by mal zobrazovať svoje problémy nielen cez dokumentárnu prizmu, ale aj cez zážitky a emócie, ktoré môžete objaviť vďaka nástrojom hraného filmu.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine