Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké udobrenie medzi Disney a Johnnym Deppom? Čo znamená gesto filmového gigantu

Johnny Depp po vyhratom procese sa vrátil do zábavných parkov spoločnosti Disney.

04.07.2022 06:00
jack sparrow, johnny depp, Foto:
Ľady sa pohli? Johnny Depp možno zažije veľký filmový návrat.
debata
the catch, Čítajte aj Nebavia vás dlhé seriály? Na Disney+ vás čakajú tieto kúsky, ktoré nezaberú veľa času

A to rovno po niekoľkých rokoch. Vrátila sa teda Jack Sparrow a filmy o Pirátoch Karibiku. Tie v ostatnom období neboli v ponuke na prezentáciu. Dôvod je jasný – súdny proces Deppa a jeho exmanželky Amber Heard, ktorá ho obvinila z domáceho násilia. Následný súdny proces bola ponižujúca ukážka toho, ako sa prepiera súkromie dvoch hercov. Neskôr sa ukázalo, že Heard si svoje výpovede vymyslela, čo potvrdil aj súd. Dostala pokutu vo výške 10,35 milióna dolárov, ktoré musí svojmu exmanželovi zaplatiť za poškodenie mena. Bez trestu neobišiel ani Depp, ten však musí zaplatiť „len“ dva milióny dolárov.

resident evil, Čítajte aj Seriálový júl: Bodka za Stranger Things, novinka od Netflixu a nová verzia kultového hitu

Bol to práve koncern Disney, ktorý dal okamžite ruky pred od Deppa a nečakal na vynesenie rozsudku ako konkurenčné štúdio Warner Bros., ktoré má pod palcom snímku Aquaman, v nej Heard účinkuje a priniesla jej svetovú slávu.

Disney ako konglomerát zábavy zameriavajúci sa na rodiny nechcel riskovať poškodenie mena, prípadne potupu, ak by Depp prehral. Obľúbený herec dostal okamžitú stopku, z Disneyworldu zmizla jeho postavička, prestali byť premietané jeho filmy. Disney rýchlo začalo zametať stopy. Bodkou bolo pozastavenie príprav šiesteho pokračovania Pirátov Karibiku, ktorý mal byť reštartom série a Jack Sparrow nemohol chýbať.

OBI-WAN KENOBI Čítajte aj Je toto splnený seriálový sen? Disney+ vytasilo svoj tohtoročný megahit na divákov

Teraz sa karta obracia. Krátko po vynesení rozsudku sa začali šíriť zvesti, že by Depp mohol zažiť obrovský comeback a Disney by si ho znova vzalo pod svoje krídla. Dokonca údajne vznikol aj scenár pre nový pirátsky film. Jeden scenár je bez Deppa a ráta sa s tým, že hlavnú úlohu by prebrala jeho dcéra, tú by si zahrala Margot Robbie. Druhý ráta s tým, že Jack Sparrow by sa naplno vrátil.

Kým jeden tábor filmových expertov tvrdí, že Deppova kariéra sa nikdy nevráti do bodu pred súdom, ten druhý hovorí jasne. Čoskoro sa táto známa tvár začne objavovať opäť na striebornom plátne a Piráti Karibiku by mali byť symbolom tohto návratu.

nemocnica, druhá šanca, pán profesor, Čítajte aj Veľké pátranie je tu znova! Hľadá sa najhorší slovenský seriál uplynulej sezóny

Že by sa mohol naplniť druhý scenár naznačilo aj samotné Disney, keď v minulých dňoch do zábavných parkov sa opäť vkradol kapitán Jack Sparrow a jeho filmy. Je to predzvesť veľkého udobrenia? Rozbehnú sa prípravy šiesteho filmu ságy? To sa ukáže zrejme v najbližších týždňoch, keďže Depp si užívajú obrovskú popularitu a jeho kontá na sociálnych sieťach sú momentálne najrýchlejšie rastúcimi spomedzi všetkých celebrít. To je znak toho, že na jeho filmy by sa do kina hrnuli davy a na to filmové štúdia počujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Amber Heard