Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel bude ešte väčší ako doteraz! Šéf štúdia tají podrobnosti, ale náznaky už tu sú

Štvrtá fáza MCU sa chýli ku koncu, ako vyvrcholí?

23.06.2022 06:00
elizabeth olsen, doktor strange , Foto:
Elizabeth Olsen ako Wanda Maximoff/Scarlet Witch vo filme Doktor Strange a mnohovesmír šialenstva.
debata

Všetky príbehy, ktoré rozvíjajú WandaVision, Hawkeye a ďalšie seriály na Disney+, spolu s filmovými hitmi Marvelu na veľkých plátnach, sa prepoja v nasledujúcich mesiacoch do niečoho omnoho väčšieho.

Marvel je momentálne vo štvrtej fáze 4 svojho filmového vesmíru (MCU). Fanúšikov nedávno uistil Kevin Feige, prezident Marvel Studia, že najnovšia fáza franšízy bude rásť smerom k väčšiemu príbehu.

„Ako sa blížime ku koncu štvrtej fázy, myslím si, že ľudia začínajú chápať, kam sa táto ďalšia sága uberá,“ povedal Feige v rozhovore pre TotalFilm.

elvis, austin butler Čítajte aj Dostal ho na vrchol a potom ho zničil. Príbeh Elvisa, ako ste ho ešte nikdy nevideli

Ako sa skončí štvrtá fáza a čo bude nasledovať, je zatiaľ dobre stráženým tajomstvom. No Marvel si potrpí na veľké odhalenia na významných akciách pre fanúšikov a očakáva sa, že novinky oznámi už v najbližších mesiacoch – na podujatiach ako Comic Con v júli a D23 Expo v septembri.

Vo štvrtej fáze začal Marvel s prepájaním televíznych projektov s filmovými. Dobre to bolo viditeľné teraz naposledy v prípade prepojenia kinohitu Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva a seriálom WandaVision z Disney+.

„Myslím si, že už bolo veľa indícií, ktoré sú aspoň mne zrejmé, o tom, kam celá táto sága smeruje,“ povedal Feige s tým, že v nasledujúcich mesiacoch budú trochu štedrejší na informácie ohľadom ďalších plánov.

doctor-stange-in-the-multiverse-of-madness-header Čítajte aj Slováci pozor! Filmový megahit od Marvelu prichádza na Disney+

Tretia fáza MCU vyvrcholila celovečerným dvojdielnym filmom Avengers: Nekonečná vojna (2018) a Avengers: Endgame (2019). V ďalších rokoch sa začala 4. fáza MCU, v ktorej boli dosiaľ predstavené celovečerné filmy Black Widow, Shang-Chi a legenda o desiatich prsteňoch, Eternals, Spider-Man: Bez domova a Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva. K nim treba prirátať seriály na Disney+, ktorými sú WandaVision, Falcon a zimný vojak, Loki, Hawkeye, Moon Knight a teraz aj Ms. Marvel.

K nim ešte majú pribudnúť filmy Thor: Láska a hrom (premiéra 7. júla) a Čierny Panther: Navždy Wakanda (kinopremiéra 10. novembra), ďalej to bude seriál na Disney+ She-Hulk: Neuveriteľná právnička (premiéra 17. augusta).

Zároveň sú známe plány pre rok 2023, vo februári sa do kín chystá film Ant-Man and the Wasp: Quantumania, v júli 2023 to bude The Marvels, ktorý je sequelom Captain Marvel z roku 2019.

Čo bude ďalej, sa máme dozvedieť čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Kevin Feige