Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bolo už dosť Marilyn? Ďalší film o nesmrteľnom sexsymbole dokazuje, že nie...

Pozrite si trailer k filmu Blonde, ktorý bude na Netflixe.

21.06.2022 09:35
Blonde, Ana de Armas Foto:
Ana de Armas ako Marilyn Monroe v snímke Blonde.
debata

Život a smrť Marilyn Monroe je nehynúca téma, z ktorej čerpajú stále nové knihy aj filmy. A tento trend stále pokračuje ďalej. Netflix má tento rok dva filmy o hollywoodskej ikone 50. rokov s pohnutým životným osudom.

Prvý z nich mal premiéru na Netflixe koncom apríla. Dokument s konšpiračným nádychom Tajomstvo Marilyn Monroe: Stratené nahrávky, v ktorom zazneli výpovede kruhu blízkych priateľov a spolupracovníkov sexsymbolu 50. rokov 20. storočia. V centre pozornosti tohto dokumentu je jej nevšedný život, ale najmä tajuplná smrť, ktorú zapríčinilo predávkovanie sa liekmi 4. augusta 1962.

Film smeruje k tomu, že Marilyn mohla byť nebezpečná pre bratov Kennedyovcov, s ktorými súbežne udržiavala blízky kontakt a s jej úmrtím mohli mať niečo spoločné.

Zábery z filmu Blonde o Marilyn Monroe Fotogaléria - 3 fotky Všetky fotky
Ana de Armas ako Marilyn Monroe v snímke Blonde.

Netflix divákom dávkuje Marilyn Monroe postupne. Onedlho ponúkne celovečerný hraný film o slávnej blondínke, ku ktorému zverejnil aj prvý teaser.

filmy leto 2022, kolaz Čítajte aj Tieto pecky si cez leto nenechajte ujsť! Kinohity, na ktoré sa môžete tešiť počas júla a augusta

Ide len o malú ochutnávku atmosféry filmu, ktorý bude mať premiéru 23. septembra. Hlavnú úlohu si zahrala herečka Ana de Armas a film nakrútil režisér Andrew Dominik na motívy bestselleru od Joyce Carol Oatesovej.

westworld, Čítajte aj Seriálový jún na HBO Max: Návrat veľkého hitu, skvelá miniséria a jedna novinka

Film bude balansovať na hrane medzi fikciou a skutočnosťou a ukáže vnútorný boj Marilyn Monroe, v ktorom sa snaží skĺbiť súkromný a verejný život. Snímka bude neprístupná a musela byť v strižni zjemnená, pretože obsahovala príliš veľa explicitných záberov zobrazujúcich znásilnenie.

Režisér sa snažil zachytiť, čo sa pravdepodobne odohrávalo za „zatvorenými dverami“, pohľad zo strany Marilyn. Jeho ambície boli podľa Any de Armas, ktorá stvárňuje Marilyn, od začiatku jasné: „Predstaviť verziu života Marilyn Monroe jej optikou.“ Uviedla to v magazíne Queue.

„Chcel, aby svet zažil, aké to je, byť nielen Marilyn, ale aj Norma Jeane. Zistila som, že je to najodvážnejší, najmenej ospravedlňujúci a feministický pohľad na jej príbeh, aký som kedy videla,“ uviedla Ana de Armas.

Pozrite si oficiálny teaser k filmu Blonde:

Teaser k filmu Blonde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #netflix #Blonde