Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie Jokera je potvrdené! Do dvojky prizvali aj Lady Gaga a má to byť muzikál

Oceňovaný film, ktorý zarobil štúdiu viac ako miliardu, bude mať zaujímavý sequel.

14.06.2022 16:19
Joaquin Phoenix, joker, film joker, Foto:
Joaquin Phoenix vo filme Joker predviedol životný výkon.
debata

Film o Jokerovi (2019) patrí k jedným z najúspešnejších filmov posledných rokov. Z 11 nominácií na Oscara premenil dve na výhry, uchmatol si dva Zlaté glóbusy a mnohé ďalšie ceny. Najväčšiu slávu zožali predstaviteľ Jokera, charizmatický americký herec portorikánskeho pôvodu Joaquin Phoenix a autorka hudby, islandská skladateľka Hildur Guðnadóttir. Naprázdno neobišiel ani Todd Phillips, ktorý za réžiu Jokera tiež utŕžil niekoľko ocenení a odniesol si aj Zlatého leva z Benátok za najlepší film.

Nehovoriac o tom, že film zarobil riadny balík peňazí, viac ako miliardu dolárov.

JURASSIC WORLD DOMINION, Čítajte aj Toto rozhodne nie je dinosaurie šialenstvo! Jurský svet sa, našťastie, končí...

Bolo teda len otázkou času, kedy príde pokračovanie. Pred pár týždňami vyšlo najavo, že režisér Todd Phillips už nejaký čas píše scenár k pokračovaniu Jokera s osvedčeným scenáristickým partnerom Scottom Silverom a odprezentoval ho štúdiu Warner Bros. Minulý týždeň Phillips odhalil na sociálnych sieťach názov nového projektu – Joker: Folie à deux. Názov odkazuje na lekársky termín označujúci rovnakú alebo podobnú duševnú poruchu, ktorá postihuje dvoch alebo viacerých jednotlivcov.

Na stole je teda scenár, účasť Joaquina Phoenixa ešte nie je naisto potvrdená, ale rokovania sú rozbehnuté a je to zrejme len otázka času.

Zaujímavé je ale ďalšie meno v kastingu, ktoré by malo doplniť Joaqina Phoenixa v sequeli o najväčšom protivníkovi Batmana. Ako uvádza THR, ide o speváčku Lady Gaga, ktorá sa v posledných rokoch teší priazni filmových fanúšikov vďaka filmom Zrodila sa hviezda či House of Gucci.

Buzz LIGHTYEAR Čítajte aj V Saudskej Arábii zakázali novú pixarovku Buzz Lightyear pre kontroverzný bozk. Dorazí do našich kín?

Podrobnosti o jej postave sú zatiaľ prísne stráženým tajomstvom, ale podľa THR má hrať Harley Quinn, Jokerovu psychiatričkou z liečebne známej ako Arkham Asylum, ktorá sa doňho zamiluje a stane sa jeho pomocníčkou.

Nie je jasné, či sa budú autori striktne držať komiksovej predlohy alebo popustia uzdu fantázii.

Postavu Harley Quinn ste mohli vidieť naposledy v podaní Margot Robbie v roku 2021 vo filme The Suicide Squad: Samovražedná misia a predtým v roku 2020 v snímke Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn. Rozpracovaný je aj film Harley Quinn Vs. The Joker. Ide však o Harley Quinn z iného DC vesmíru.

Čo je však pozoruhodné, sú informácie o tom, že sequel k Jokerovi by mal byť hudobný film. Logiku to má, keďže mnoho ocenení získal pôvodný Joker z roku 2019 práve za hudobnú zložku a angažovať Lady Gaga bez toho, aby spievala, je nevyužitie potenciálu. Fanúšikovia sa ale pýtajú režiséra na sociálnych sieťach, prečo má byť Joker 2 muzikál, vôbec z tejto informácie nie sú nadšení. Dúfajme, že pôjde o novinársku kačicu…

Trailer k Jokerovi z roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Joaquin Phoenix #Joker