Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Striedavá starostlivosť o deti? Tento film ukáže, ako to zvládnuť a nezblázniť sa

Pozrite si prvé zábery z novej českej komédie od autora filmov Báječná léta pod psa, Lidice alebo Vybíjaná.

20.06.2022 06:00
Striedavka, Martin Hofmann, Kristina Svarinska Foto:
Kristína Svarinská a Martin Hofmann vo filme Striedavka.
debata

Ako sa postarať o deti zo súčasných aj minulých manželstiev a udržať si pritom zdravý rozum? Tejto aktuálnej téme sa venuje nová komédia českého režiséra Petra Nikolaeva Striedavka, ktorá príde do slovenských kín 28. júla.

V hlavných úlohách sa predstavia Martin Hofmann, slovenská herečka Kristína Svarinská, Jitka Čvančarová, Anna Polívková a Jiří Vyorálek, ktorí hrajú bývalých aj súčasných partnerov.

filmy leto 2022, kolaz Čítajte aj Tieto pecky si cez leto nenechajte ujsť! Kinohity, na ktoré sa môžete tešiť počas júla a augusta

Spoločne sa musia postarať o všetky deti z predchádzajúcich aj aktuálnych manželstiev a tiež o bláznivú babku jednej z postáv, v podaní Evy Holubovej.Ďalšou úlohou pre všetkých je nájsť nového muža postave Anny Polívkovej, ktorá v procese partnerského „striedania“ ostala „na ocot“. Film sa s humorom a nadhľadom pozerá na fenomén striedavej starostlivosti o deti a tvorcovia teraz predstavujú prvé zábery.

Zábery z filmu Striedavka Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Eva Holubová vo filme Striedavka.

„Náš film Striedavka je o tom, ako prežiť súčasných aj predošlých partnerov, všetky deti, či už sú vaše, alebo nie, o tom, ako sa v tom nestratiť a udržať si zdravý rozum,“ opísal snímku Striedavka populárny český herec Martin Hofmann, jedna z hlavných tvárí filmu.

Ako vznikla veľká rodina zo Striedavky? Zuzana (Kristína Svarinská) sa ako študentka na univerzite zamilovala do svojho profesora telocviku Honzu (Martin Hofmann). Honza však bol vtedy ženatý s Adélou (Jitka Čvančarová), s ktorou má deti Adama a Viléma. Honza sa teda rozviedol s Adélou a tá si našla Roberta (Jiří Vyorálek), ktorý sa kvôli nej rozviedol s Katkou (Anna Polívková), s ktorou má dcéry Júliu a Báru. Zuzana nemá deti, až teraz jedno čaká s Honzom a okrem toho sa stará o svoju babku (Eva Holubová), ktorá začína trpieť demenciou. Všetci títo ľudia musia spolu vychádzať, chodiť do školy, do práce, k zubárovi, na krúžky, na ragbyové tréningy, mať čo jesť a nezblázniť sa z toho.

JURASSIC WORLD DOMINION, Čítajte aj Toto rozhodne nie je dinosaurie šialenstvo! Jurský svet sa, našťastie, končí...

Striedavku natočil minulú jeseň režisér Petr Nikolaev, autor filmov ako Báječná léta pod psa, Príbeh kmotra, Lidice alebo Vybíjaná. „Striedavka je komédia, ale vo filme by sme chceli zachytiť rozličné emócie, nemala by to byť len zábava za každú cenu. Svojou náladou by sa film mal podobať napríklad snímke Báječná léta pod psa,“ hovorí Petr Nikolaev. „Verím, že príbeh Striedavky bude divákom blízky, či už striedavú starostlivosť zažívajú na vlastnej koži, alebo majú na starosti len jednu rodinu, prípadne iba vzťah so svojím partnerom,“ dodáva režisér.

„Petr Nikolaev je inteligentný, slušný, citlivý, cítil som sa s ním na pľaci v bezpečí. Myslím si, že je zárukou toho, že zo strižne vyjde film, za ktorý sa nikto z nás nebude musieť ospravedlňovať ani hanbiť,“ zložil režisérovi poklonu Martin Hofmann.

Pozrite si trailer k filmu Stiedavka:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Svarinská #Martin Hofmann #Striedavka #Peter Nikolaev