Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Lacná poľská erotika na Netflixe: Pokračovanie 365 dní potopili kritici, ale aj diváci

Len sex a nič viac

Tento rok koncom apríla Netflix odpremiéroval pokračovanie, 365 dní: Ten deň. A to aj napriek tomu, že proti jeho nakrúteniu vznikla petícia. Proti filmu sa napríklad postavila aj speváčka Duffy, podľa ktorej film bagatelizuje sexuálne otroctvo a glorifikuje únosy a zneužívanie žien. Sama mala s tým mala skúsenosti, ktoré ju poznamenali na celý život.

zväčšiť Poľský erotický film 365 dní: Ten deň získal... Foto: Netflix
365 dni ten den Poľský erotický film 365 dní: Ten deň získal hodnotenie 0% od kritikov aj od divákov.

Netflix si ale presadzuje svoje – zarábať a maximálne vychádzať v ústrety diváckemu dopytu. Ak chce divák lacný sex, dostane ho. V prípade dvojky ale ide o ešte horší film ako bol ten prvý.

Hoci už nepropaguje sexuálne otroctvo, kritici na Rottenromatoes.com – kde má film opäť hodnotenie 0% – ho zadupali ako nechutný a nezaujímavý. Jedna z kritičiek ho zhrnula slovami: „Toto nie je skutočný film. Toto je tridsaťminútová telenovela natiahnutá na dve hodiny. Dve hodiny!“

Venom 2 Carnage prichadza Čítajte aj Júnové filmy na HBO Max: Medzi ťaháky patrí Venom aj Rodina Adamsovcov 2

Pokračovanie začína tam, kde skončil prvý film. Hlavná hrdinka prišla o dieťa, no napriek zármutku sa v dvojke hneď na úvod vydá za svojho milovaného únoscu Massima. Prvá časť filmu explicitne ukazuje dvojicu v rôznych prostrediach, ako si užíva mladomanželský sex na všetky spôsoby. Jedna erotická scéna strieda druhú, na tvorbu dialógov producenti veľa z rozpočtu neminuli.

Keď sa po čase Laura ako manželka mafiánskeho bossa začne cítiť izolovaná, svoju pozornosť obráti smerom k záhradníkovi Nachovi. Po tom, čo zistí, že ju manžel podviedol, odchádza s Nachom na ostrov, kde ju čakajú rôzne prekvapenia. Napríklad aj ďalší únos.

Bystrejší divák postrehne, že do scenáristov, ktorí by sa postarali aspoň o aké-také rozvinutie deja, producenti zbytočne neinvestovali. A hoci jednotka patrila k scenáristickým prepadákom, mala aspoň nejaký dej. Pokračovanie už muselo mať scenár maximálne na štyri normostrany.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #365 DNI #365 dní: Ten deň