Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lacná poľská erotika na Netflixe: Pokračovanie 365 dní potopili kritici, ale aj diváci

Film získal hodnotenie 0%, streamer aj tak chystá tretie pokračovanie.

07.06.2022 07:00
365 dni ten den Foto:
Poľský erotický film 365 dní: Ten deň je pokračovaním netflixáckeho hitu 365 dní z roku 2020.
debata (1)

Erotický film 365 dní niektorí považujú za poľskú verziu snímky 50 odtieňov sivej. Akurát je podľa mnohých ešte drsnejší, nevyhýba sa násiliu a pokojne ho možno nazvať softpornom. Keď ho v roku 2020 Netflix zaradil do vysielania, poľská erotika vystrelila na vrchol globálneho rebríčka sledovanosti a stala sa najsledovanejším filmom roka na Netflixe.

Film sa zaradil k fenoménom, ktorý u niekoho vyvoláva červenanie, u iných nadvihnuté obočie a otázku, ako je možné, že takýto projekt vysiela ešte stále ako-tak seriózne vnímaný streamer. Už počas prvých mesiacov roka 2021 streamer potvrdil, že sa chystá druhé a tretie pokračovanie a diváci sa tak majú na čo tešiť.

mera, jack sparrow, Čítajte aj Vojna Depp vs. Heard má dôsledky: Skončia sa ich kariéry na smetisku filmových dejín?

Prvý zo série filmov, ktoré sú nakrútené na základe knižného bestselleru, ukazuje Lauru Biel (Anna Maria Sieklucka), úspešnú hotelovú manažérku s neuspokojivým manželstvom. Na dovolenke na Sicílii sa stretáva s mladým gangstrom Massimom Torricellim (taliansky herec Michele Morrone), ktorému nedávno pred očami zastrelili otca. Massimo mladú ženú unesie a rozhodne sa držať zatvorenú 365 dní v luxusnej vile. Počas tohto času sa vraj doňho určite zamiluje.

Ťažko povedať, či boli diváci počas prvej vlny pandémie natoľko zúfalí, že nedokázali prepnúť, ale erotický triler sledovali milióny divákov. Či zromantizovaný únos a znásilnenie sledovali zo zvedavosti a v nemom úžase nedokázali zastaviť alebo sa im film naozaj páčil.

Na portáli Rotten Tomatoes má film od recenzentov jasných 0%, keďže nedokázal nazbierať dostatok pozitívnych recenzií. Ani divácke hodnotenia nespievali žiadne ódy, film utŕžil chabých 28%.

Snímka zaslúžene získala víťazstvo v roku 2021 v anticenách Zlatá malina v kategórii najhorší scenár.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #365 DNI #365 dní: Ten deň