Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Maverick vás pohltí a na konci filmu vypľuje. Tom Cruise si vydupal poctivý akčný film bez skratiek

Nový Top Gun vás v kine "prilepí" k sedačke, aj keď akčným filmom neholdujete.

28.05.2022 13:13
TOP GUN: MAVERICK Foto:
Tom Cruise ako kapitán Pete "Maverick" Mitchell vo filme Top Gun: Maverick.
debata

V Hollywoode nie je veľa hercov, ako je Tom Cruise. Jeho príprava na nakrúcanie je dôkladná a vo svojich postavách chce byť maximálne autentický. Odmieta kaskadérov, zelené plátna a počítačové triky, akčné scény chce robiť sám. Tak je to v prípade Mission Impossible, ktorého siedme pokračovanie má prísť do kín v roku 2023 a je to tak aj pri filme Top Gun: Maverick, ktorý práve pristál na veľkých plátnach.

Cruise ako správny maximalista prešiel na vlastnú žiadosť leteckým výcvikom na najmodernejšie bojové stíhačky a oproti pôvodnému filmu Top Gun z roku 1986 bol tento raz v pozícii, kedy mohol prinútiť aj ostatných hercov hrajúcich pilotov, aby absolvovali špecializovaný letecký výcvik. Sám im ho zostavil.

Trvalo to niekoľko mesiacov, kým boli mladí herci schopní zvládnuť vysoké preťaženie, rôzne premety a akrobatické operácie v stíhačkách. Niekoľko špeciálne prispôsobených kamier umiestnených v kokpitoch potom počas nakrúcania snímalo ich autentické reakcie na náročné podmienky, pri ktorých neraz aj odpadli do bezvedomia.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Top Gun: Maverick