Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší Putinov oponent má film na HBO Max. Producenti ho opisujú ako dokumentárny triler

Film o Navaľnom prichádza vo štvrtok na HBO Max.

26.05.2022 07:00
Navalnyj, HBO Max Foto:
Dokument Navalnyj prezradí nové skutočnosti v prípade väzneného ruského opozičného lídra.

Len v utorok prišli z Moskvy informácie o tom, že väznený ruský opozičný líder neuspel na súde so svojím odvolaním a súd potvrdil deväťročný trest odňatia slobody v prípade podvodu a pohŕdania súdom.

Vo štvrtok sa na streamovacej platforme HBO Max dostáva v premiére snímka Navaľnyj od CNN Films a HBO Max Životopisný dokument sleduje politika, ktorý v auguste 2020 prežil pokus o atentát smrtiacou nervovoparalytickou látkou novičok. Režisér Daniel Roher ho s kamerou sledoval ako neviditeľný pozorovateľ počas niekoľkomesačného zotavovania v Nemecku, kedy Navaľnyj odhalil skutočnosti o plánoch na jeho likvidáciu. Následne sa rozhodol z Nemecka vrátiť domov, napriek tomu, že bola ohrozená jeho osobná bezpečnosť.

Po návrate do Ruska – 17. januára 2021 – bol zatknutý okamžite po tom, čo s ním lietadlo pristálo v Moskve.

nove filmy, kolaz Čítajte aj Jún v kinách bude silný! Pripravte sa na Elvisa, dinosaury a zopár erotomanov

„Sme radi, že máme možnosť predstaviť svetu Alexejov strhujúci príbeh,“ povedala Courtney Sexton, viceprezidentka spoločnosti CNN Films. "Vďaka neopakovateľnej príležitosti byť s Alexejom v priamom kontakte pre nás Daniel so svojim tímom vytvoril majstrovský, surový, dych vyrážajúci triler.“

„Bola to jedinečná životná skúsenosť, keď sa nám doslova pred očami odohrávali dejiny. Som spoločnostiam CNN Films a HBO Max veľmi vďačný za ich neochvejnú podporu a odhodlanie sprostredkovať divákom neuveriteľný príbeh jedného muža a jeho boja proti autoritárskemu režimu,“ hovorí Daniel Roher, režisér filmu.

Alexej Navaľnyj Čítajte viac Navaľnyj na súde neuspel, potvrdili mu deväťročný trest

V auguste 2020 došlo k núdzovému pristátiu dopravného lietadla na linke Sibír – Moskva. Jeden z cestujúcich, ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj, bol v kritickom stave. Po prevoze do miestnej sibírskej nemocnice bol evakuovaný do Berlína, kde nemecké orgány následne zistili, že bol otrávený novičokom, nervovoparalytickou látkou, ktorá je spájaná aj s ďalšími útokmi na ruských disidentov.

Navaľnyj a jeho tím sa o pokuse o atentát dozvedeli z údajov platformy pre investigatívnu žurnalistiku Bellingcat, ktorá spolu s ďalšími medzinárodnými spravodajskými médiami odhalila zásadné informácie o tomto sprisahaní a nitkách, ktoré vedú až do Kremľa. Prezident Vladimír Putin akúkoľvek účasť na útoku poprel a obratom obvinil médiá, ktoré o vyšetrovaní informovali, z „informačnej vojny“ podporovanej zahraničnými tajnými službami.

Životopisný dokument Navalnyj je na HBO Max 26. mája.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Alexej Navaľnyj #HBO Max